Nick Kyrgios

 KAZUHIRO NOGI Afp
NE PODNOSI GA

Kyrgios se narugao omraženom kolegi koji je pao na doping-testu: ‘Ne mogu reći da sam iznenađen‘

Zločesti dečko svjetskog tenisa već godinama ne podnosi španjolskog teniskog veterana
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 15:58

Španjolski teniski veteran Fernando Verdasco suspendiran je na dva mjeseca nakon što je bio pozitivan na lijek metilfenidat, a među onima koji su ovu vijest dočekali s neskrivenom radošću je Nick Kyrgios. Zločesti dečko svjetskog tenisa već godinama ne podnosi Verdasca i nije trebalo dugo čekati da zlurado prokomentira nevolje 39-godišnjeg suparnika.

Australac je na Twitteru podijelio vijest o Verdascovom padu uz komentar:

"Ne mogu reći da sam iznenađen ovime."

Nije to prvi put da je Kyrgios opleo po Verdascu. Prije četiri godine ga je nazvao najvećim provokatorom na Touru, a kasnije je obrisao taj "tweet" što je izazvalo Verdascovu reakciju.

"Nick, kad već imaš hrabrosti staviti tweet koji vrijeđa drugog igrača, trebao bi imati jednaku hrabrost i da ga ne izbrišeš", napisao je Španjolac na što je Kyrgios odgovorio da bi mu sve što je napisao mogao reći i u lice, ali je "tweet" izbrisao jer nije htio izazvati neželjenu pozornost.

Nije ni to bio kraj, pa je samo godinu kasnije Kyrgios opet napao Verdasca, ovaj put u podcastu s Benom Rothenbergom.

- Verdasco me izluđuje, čovječe. Toliko me nervira da sam ljut samo kad čujem to ime. On je najarogantnija osoba ikada. Ne pozdravlja, misli da je tako dobar, da je bogomdan. A budimo iskreni, bekhend mu je prosječan i samo prebacuje lopticu preko mreže. Izluđuje me taj tip - rekao je Australac.

Verdasco, nekad sedmi igrač svijeta, bio je pozitivan na ATP challengeru u Rio de Janeiru još u veljači. Priznao je krivnju i prihvatio zabranu igranja do 8. siječnja 2023., objasnivši je da mu je dijagnosticiran poremećaj pažnje i da je za liječenje koristio metilfenidat uz liječnički recept, ali je zaboravio obnoviti zahtjev za medicinskim izuzećem.

Linker
16. travanj 2024 19:43