305SOCCER/KADENA/PROFIMEDIA 305soccer/kadena/profimedia
BASNOSLOVNA CIFRA

Legenda Barcelone najavila tužbu: ‘Tražimo 45.7 milijuna eura, napravili smo zapanjujuće uspješan rezultat‘

‘U godinu dana smo četiri puta povećali prihode. S tri smo došli na petnaest sponzora‘, tvrdi Pique.
Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2023. 16:54

Investicijska kompanija Kosmos traži 45.7 milijuna eura odštete od Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja sporazuma o organizaciji Davis Cupa, rekao je u četvrtak njezin predsjednik Gerard Pique.

- Nakon raskida ugovora od strane ITF-a, sada postoji spor između dvije strane u kojem tražimo 45.7 milijuna eura - rekao je bivši nogometaš Barcelone u razgovoru za Marcu.

- Ne možemo otkriti više zbog ograničenja privatnosti - dodao je.

Kosmos je 2018. sklopio 25-godišnji ugovor s ITF-om za domaćinstvo Davis Cupa, ali je prošlog siječnja savez odlučio vratiti kontrolu nad natjecanjem raskinuvši svoj ugovor s tvrtkom bivšeg nogometaša.

Navodi se kako je Kosmos podnio tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) zbog "neopravdanog kršenja ugovora", a izvor upoznat s ovim slučajem navodi kako dvije strane nisu uspjele pronaći financijski sporazum za nagodbu.

- Vjerujemo da je ono što smo napravili s Davis Cupom zapanjujuće uspješan rezultat. Stigli smo kada je natjecanje bilo u padu i na najnižem nivou. A što se tiče sporta, ekonomije i gledanosti, prije svega smo sredili turnir - istaknuo je Pique.

- U godinu dana smo četiri puta povećali prihode. S tri smo došli na petnaest sponzora - nastavio je dodavši kako u tim trenucima nitko nije mogao predvidjeti Covid.

- Fiksna cijena koju smo plaćali nije bila tržišna. Koronu je bilo nemoguće predvidjeti, 2020. nije bilo Davis Cupa, a dio 2021. igrao se iza zatvorenih vrata - rekao je.

Ulazak Kozmosa doveo je do preoblikovanja Davis Cupa počevši od 2019. Mečevi kod kuće i u gostima su izbačeni, a uveden je format turnira s 18 najboljih momčadi svijeta na kraju sezone na jednom mjestu ili u jednom tjednu.

Linker
27. travanj 2024 19:34