Getty Images
RAVNO U GLAVU

LEGENDA PRESUDILA ĐOKOVIĆU 'Novak je peti najbolji tenisač svih vremena!'

Legenda svjetskog tenisa, John McEnroe, progovorio je u velikom intervjuu za BBC o teniskoj vladavini Novaka Đokovića i njegovoj poziciji na vječnoj listi najboljih
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 13. srpanj 2015. 17:37

Đoković je u finalu Wimbledona ove nedjelje protiv Rogera Federera demonstrirao atomski tenis i gotovo nadljudsku mentalnu čvrstinu, a savršen nastup kojim je uzeo svoj treći naslov u Wimbledonu, impresionirao je i 56-godišnjeg McEnroea.

"Novak upravo ulazi u svoje najbolje teniske godine i nije teško predvidjeti da će biti sve jači i jači. Ako ga zaobiđu ozljede, dominirat će svjetskim tenisom sljedećih nekoliko godina", najavio je slavni Amerikanac i vjerojatno nije pogriješio.

Đoković je na prvom mjestu ATP ljestvice posljednja 53 tjedna ,a ove je godine osvojio dva od moguća tri Grand Slam turnira, 'kiksao' je tek u finalu Roland Garrosa.

"Đoković je peti najbolji tenisač svih vremena! Na mojoj su listi prva četiri Rod Laver, Pete Sampras, Roger Federer i Rafael Nadal, ali Novak je na broju pet i uspinje se. Pogledajte samo kako on u svojoj karijeri nije ništa prepustio slučaju, konstantno pobošljava svoj servis, pa njegova dijeta, priprema za mečeve, sve je na najvišoj razini. Sad je u najboljim godinama, ima 28, i vidim ga u vrhu tijekom sljedećih pet ili šest godina. Isto tako, njegova kolekcija Grand Slamova će se uskoro znatno povećati. Novak trenuntno nema toliko Grand Slam naslova kao ovi drugi momci koje sam nabrojao, ali mislim da će se njegove brojke vrlo brzo povećati".

Progovorio je McEnreoe i o detaljima u Noletovoj igri.

"On je danas drugačiji igrač nego prije nekoliko godina. Mentalno je puno jači, a dodao je kvalitetu svim elementima u svojoj igri. Danas ima puno bolju volej-igru, pobošljao je defenzivu i puno bolje vraća servis. Nisam mislio da je to moguće, ali znatno je agresivniji nego prije kada je znao biti zadovoljan samim vraćanjem teških udaraca", objasnio je McEnroe.

Linker
22. rujan 2024 01:04