Boris Becker i njegova partnerica Lilian de Carvalho Monteiro 

 TIZIANA FABI Afp
NEBRUŠENI DIJAMANT

Legendarni Nijemac potvrdio nastavak suradnje s mladim Dancem i iduće godine: ‘Gradimo ekipu oko njega‘

Ovo je Beckeru drugi značajan trenerski angažman, nakon što je bio i u Đokovićevu stručnom stožeru
Piše: HinaObjavljeno: 19. studeni 2023. 17:24

Boris Becker će biti trener 20-godišnjeg danskog tenisača Holgera Runea i sljedeće godine, potvrdio je u nedjelju 55-godišnji legendarni Nijemac putem društvenih mreža.

Trostruki wimbledonski pobjednik i bivši svjetski "broj 1" započeo je u listopadu suradnju s mladim Dancem, a dogovor je bio da će ga voditi do kraja sezone. Prije Beckerovog dolaska u njegov tabor, Rune je od srpnja i plasmana u četvrtfinale Wimledona do sredine listopada nasstupio na šest turnira i ostvario samo jednu pobjedu.

image

Holger Rune

TIZIANA FABI Afp

Kad je angažirao Nijemca, osmi tenisač svijeta je u Baselu došao do polufinala, a na pariškom Masters 1000 turniru, na kojem je bio u statusu branitelja naslova, u četvrtfinalu je tijesno poražen od Novaka Đokovića u reprizi finala iz 2022.

"Gradimo ekipu oko Holgera kako bismo iz njega izvukli najbolje na terenu i izvan njega", napisao je Becker u objavi na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

Kad je pristao započeti suradnju s Dancem, nazvao ga je nebrušenim dijamantom kojem je potrebno brušenje.

Ovo je Beckeru drugi značajan trenerski angažman, nakon što je od 2013. do 2016. bio u stručnom stožeru Novaka Đokovića.

Linker
19. studeni 2023 17:25