GETTY IMAGES
POGLED U PROŠLOST

Linijski sudac umro nakon što ga je pogodila loptica! Prvi tenisač svijeta htio je napustiti tenis

Nesretni sudac završio je u bolnici i preminuo je peti dan nakon incidenta
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2020. 13:53

Jedna situacija odigrana na današnji dan prije točno 37 godina pokazala je koliko teniska loptica, udarena maksimalnom snagom, može biti kobna za sudionike Toura. Stefan Edberg, bivši prvi tenisač svijeta, pogodio je suca, koji nije preživio udarac, te je pet dana kasnije u bolnici - preminuo.

Dogodilo se to tijekom juniorskog turnira US Opena. Šveđanin, koji je tad imao samo 17 godina, igrao je u finalu i najavljivao veliku karijeru. Prilikom servisa Edberg je pogodila linijskog suca Dicka Wertheimera.

Suca je lopta pogodila u međunožje, a ovaj se prevrnuo sa stolice i glavom udario u betonsku podlogu. Odmah je ostao bez svijesti. Hitno su ga prebacili u bolnicu gdje je pet dana kasnije - preminuo. Uzrok smrti bilo je krvarenje na mozgu.

Stefan Edberg kasnije je napravio sjajnu karijeru, osvojio je sve Grand Slam turnire osim Roland Garrosa, no odmah nakon tog incidenta razmišljao je da napusti tenis.

Osjećao je golemu krivnju zbog smrti suca, bio je potpuno slomljen.

image
GETTY IMAGES

Prije pet dana Novak Đoković diskvalificiran je s US Opena nakon što je pogodio linijsku sutkinju, srećom ovakav scenarij nismo vidjeli, ali je još jedna opomena što se sve može dogoditi...

Linker
27. travanj 2024 01:29