Šime Šokota/CROPIX
POLUFINALE WIMBLEDONA

Ljubičić otkrio pobjednički recept: 'Novaka se može dobiti ako mu se izbije reket'

Svoj komentar na polufinalne mečeve Wimbledona dao je umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, aktualni trener Miloša Raonića. Iznio je pritom po njemu jedini pobjednički recept protiv svjetskog broja jedan Novaka Đokovića koji će se u polufinalu obračunati sa Francuzom Richardom Gasquetom.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. srpanj 2015. 13:29

Njihov je meč na rasporedu danas s početkom u 14h, dok će drugi polufinalni meč u konkurenciji tenisača između Rogera Federera i Andyja Murrayja biti poslastica za domaće navijače.

"Ne znam što bi se trebalo dogoditi da Novak ne pobijedi, toga su svjesni obojica, ali Novak mora odraditi taj meč, održati razinu koja je previsok za Gasqueta. Tu ne bi smjelo biti nikakvih problema“, rekao je Ljubičić za B92.

Nastavio je bivši hrvatski tenisač svoje obrazloženje.

"U Đokovićevoj igri nema rupe. Vidjeli smo kako ga je Wawrinka pobijedio u Parizu. Novak može izgubiti ako mu protivnik ne dozvoli da igra. Način kako se Novaka može dobiti je da se loptica izlupa i da mu se izbije reket iz ruke, figurativno. To je napravio Wawrinka, a dogodilo se još nekoliko puta, na primjer kad je to napravio Isner ili Roger u ludim danima“.

U drugom polufinalnom meču Ljubičić pak naginje ka Federerovoj pobjedi.

"Sviđa mi se kako Roger trenutno igra, prije svega kako se kreće, a i servira fenomenalno. Murray igra sjajno, a oni su uz Đokovića trenutno nekoliko klasa iznad drugih. Po onome što sam vidio dosad Federeru dajem blagu prednost, ali su u principu šanse 50-50“, zaključio je Ljubo.

Linker
22. rujan 2024 02:12