Rafael Nadal i Ivan Ljubičić

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
HRVATSKA LEGENDA

Ljubičić zadivljen teniskom senzacijom: ‘Dominirat će ljestvicom, igra gotovo savršeno‘

"Nadal? Iznenađen sam zbog njegove odluke, mislio sam da će se oprostiti u Roland Garrosu"
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2024. 12:16

Ivan Ljubičić, legenda hrvatskog tenisa i bivši trener Rogera Federera, komentirao je odluku Rafaela Nadala, koji je prije nešto više od tjedan dana najavio oproštaj iz svijeta tenisa.

Španjolac je tada priopćio da će mu nadolazeći mečevi Davis Cup finala u Malagi biti posljedni u karijeri. Ljubičić pak smatra da bi nadolazeći Roland Garros bio "najlogičnije mjesto za završetak karijere".

- Iznenađen sam zato što sam mislio da je Roland Garros vjerojatno najlogičnije mjesto za oproštaj. Ali ne znam što on osjeća ni zašto je donio tu odluku. Ne mislim da bi se igrač te razine, kao što je bio slučaj s Federerom, umirovio zato što više ne želi igrati tenis. Umirovio se zato što vjerojatno misli da ne može igrati na razini koja je njemu prihvatljiva. Kada budućnost nije čista, onda nije dobro nastaviti s takvim osjećajem - rekao je.

image

Rafael Nadal i Ivan Ljubičić

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Ljubičić je biranim riječima govorio i o prvom igraču svijeta Janniku Sinneru, prvom Talijanu u povijesti koji će godinu završiti na svjetskom broju jedan.

- Brojke govore za sebe. U ovom trenutku dominira i nadamo se, iz perspektive talijanskih navijača, da će to činiti što je duže moguće. Gotovo da je udvostručio broj bodova koji ima Alcaraz, iako su obojica osvojili dva Grand Slama, što govori o tome koliko je apsurdna njegova konstantnost. To je odlika pravih šampiona. Jannik i Carlos su vrlo različiti kao igrači, karakterom, ali i vrstom igre. Jannik je dosljedniji i kad je riječ o renkingu, bit će ispred Alcaraza u mnogim aspektim. Možda nema spektakularne udarce kao Alcaraz, ali ima gotovo savršen tenis.

image

Jannik Sinner

FAYEZ NURELDINE Afp

Dodao je da je zadivljen načinom na koji se Sinner nosi s uspjehom.

- Tako skroman momak… Osvaja turnir u Šangaju, pobjeđuje Đokovića u finalu, a onda podiže ruke kao da kaže ‘sutra je novi dan, krećem ispočetka‘. S takvim mentalitetom stigao je tamo gdje je stigao.

Linker
18. listopad 2024 12:17