Instagram
Ugledna klijentela

Ljubičiću drugi posao cvate u doba korone! Hrvat otkrio hoće li zbog toga imati problema s Federerom

Među zaposlenicima tvrtke su bivši tenisači poput Luke Kutanjca, Dina Marcana i Mate Delića
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. studeni 2020. 22:58

Malo duži godišnji odmor uskoro će završiti za Ivana Ljubičića, jer Roger Federer je počeo trenirati i namjera mu je igrati na Australian Openu, a to mu je bio i jedini nastup u ovoj godini na izmaku. Legendarni je Švicarac u Melbourneu bio u polufinalu, poražen od Novaka Đokovića, potom je uslijedila pandemija koronavirusa, ali i Federerovi problemi s desnim koljenom.

Jedna, pa druga operacija. Uglavnom, odavno je obznanio da se neće vraćati tenisu nakon restarta Toura. Sada je opet uzeo reket u ruke.

- Još je u fazi oporavka, rekao bih da stvari idu u najboljem mogućem pravcu - rekao je Ljubičić, jedan od dva Federerova trenera (Severin Lüthi je drugi), za talijanski portal OKtennis.it.

- Sve više i više trenira, sve bolje i bolje. I ja sam znatiželjan da vidim koliko ćemo naporno moći raditi u sljedećim mjesecima.

image
Ivan Ljubičić veliki je ljubitelj šaha, a to je dokazao i ovom prilikom
TWITTER

Švicarac je zasad otkrio da će igrati Australian Open, no njegov se teniski kalendar dalje od toga ne zna.

- Danas vam sigurno ne mogu reći što ćemo raditi u travnju. Znam da želimo što prije otići u Australiju, igrati dobro na Australian Openu i nakon toga evaluirati situaciju korak po korak. Važno je tako ići i promatrati kako se ponaša u periodima odmora. Tako smo uvijek radili.

Ljubičić je Federerov trener postao 2016. godine i od tada je Švicarac osvojio tri Grand Slam turnira (Australian Open 2017. i 2018., Wimbledon 2017.), pritom je prekinuo post od četiri i pol godine (Wimbledon 2012). Mnogi za te uspjehe Švicarca zaslužnim smatraju upravo Ljubičića, makar on to ni u ludilu ne bi rekao.

Baš nas zanima što će Federer ponuditi na pragu 40. rođendana, ima li u njemu magije i snage za još jedan juriš, pa i trofej s Grand Slam turnira. Nedavno ga je uhvatio Rafael Nadal, sada su poravnati na vrhu s 20 Grand Slam titula. Da ne biste mislili kako je Ljubičić plandovao zbog ozljede njegova igrača, taj godišnji odmor morate uzeti s rezervom, jer to je vrijeme nekada treći tenisač svijeta i jedan od najboljih koje je Hrvatska imala, iskoristio da bi dodatno osnažio svoju menadžersku agenciju LJ Sports Group.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

U njoj su od poznatijih imena naš Borna Ćorić, Ruskinja Darija Kasatkina, Kinez Zhizhen Zhang, ali i talenti poput Duje Ajdukovića, Dina Prižmića, a od nedavno im je pristupio najbolji talijanski igrač Matteo Berrettini. Interes agencije nije samo na tenisačima, jer u svom portfelju se može pohvaliti s pilotom Formule 1 Nicom Hülkenbergom, mladim nogometašem Nikom Šepićem (Dinamo)… Agencija je posložena od vrha do dna, među zaposlenicima tvrtke su bivši tenisači poput Luke Kutanjca, Dina Marcana i Mate Delića, a jednu od važnijih funkcija ima i Fadi Shalabi, brat Ivanove supruge Aide.

- Moj osnovni posao i dalje je trener Rogera Federera, ali sam se u vrijeme korona-krize malo više posvetio agenciji. Radio sam to i ranije, ali sada je tu dosta novih ljudi, želimo rasti i biti sve bolji. Akvizicija poput Berrettinija sigurno je imala odjeka.

- Matteo je izuzetan momak i odličan tenisač. Mi ćemo mu prvenstveno nastojati pomoći s marketinške strane, tako da se on može koncentrirati na tenis. Naša tvrtka nudi kompletan nadzor, u stanju smo brinuti o svemu, ali Matteu za sada ne treba naša pomoć u tenisu. U dobrim je rukama. On je definitivno kalibar za Grand Slam titulu.

I Roger Federer je sa svojim dugogodišnjim agentom Tonyjem Godsickom pokrenuo menadžersku agenciju Team8. Valjda neće biti svađa i prijepora, eventualnih problema oko interesa?

- Ma, niti slučajno. Ja sam prije svega Rogerov veliki prijatelj, to traje već dugi niz godina, a sada sam mu trener. Među nama nema problema i nikada ih neće biti.

Linker
19. travanj 2024 10:42