GLYN KIRK Afp
O TOME SE PRIČA

Majica Marina Čilića izazvala posebnu pažnju u Velikoj Britaniji! Evo zbog čega su se uzburkale strasti

Englezi dosta oštro postupaju kada je u pitanju rat Rusije i Ukrajine
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2022. 10:32

Bivši dvostruki pobjednik londonskog ATP turnira, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, po deveti se put u karijeri probio u četvrtfinale na travi Queen's Cluba svladavši u meču 2. kola Kazahstanca Aleksandera Bublika.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća Čilićeva pobjeda, ali nakon meča većini stranih medija za oko je zapela njegova majica. Naime, Hrvat je na teren u Queen'su izašao u majici koja je u bojama ista kao ruska zastava, bijelo-plavo-crvena.

To je izazvalo posebnu pažnju obzirom da Englezi dosta oštro postupaju kada je u pitanju rat Rusije i Ukrajine, naime, Velika Britanija je zabranila nastupe ruskim i bjeloruskim tenisačima. Nema ih u Queen'su, a također ih neće biti niti na Wimbledonu.

Treba istaknuti kako su i ATP i WTA odlučili reagirati na odluku Wimbledona da ove godine na londonskoj travi ne smiju igrati ruski i bjeloruski tenisačice i tenisači, a sve zbog ruske invazije na Ukrajinu koja traje mjesecima.

Odgovor je takav da se na ovogodišnjem Wimbledonu, od 27. lipnja kada počinje treći Grand Slam turnir u godini, neće igrati za bodove na ATP i WTA ljestvici. Nagradni fond, pak, ostaje kakav je i prvotno određen.

Linker
26. travanj 2024 18:01