OLIVER BUNIC Afp
ČETVRTI DAN PROSVJEDA

Majka Novaka Đokovića otkrila: ‘To nije ni za zatvor! Nema doručka, gleda u zid, ne može vidjeti ni park‘

Okupljenim prosvjednicima i ovog su se dana obratili otac Srđan, majka Dijana i brat Đorđe
Piše: SNObjavljeno: 09. siječanj 2022. 16:41

Već četvrti dan traje prosvjed građana ispred beogradske Skupštine u znaku podrške Novaku Đokoviću. Okupljenim prosvjednicima obratili su se Novakov brat Đorđe, majka Dijana i otac Srđan.

Brat Đorđe govorio je ispred stotinjak ljudi:

"Danas će cijeli svijet čuti istinu. Nadamo se da će Novak izaći kao slobodan čovjek. Šaljemo mu veliku ljubav. Vjerujemo u njega, ali i u nezavisno sudstvo u Melbourneu. Želimo mu samo ljubav, osmijeh i sreću te da ga vidimo na teniskom terenu."

Zatim se javila majka Dijana:

"Novak ima samo ručak i večeru, nema doručak. To nisu ljudski i humani uvjeti. To mi je Novak osobno rekao. Tamo nisu uvjeti niti za zatvor! Gleda u običan zid, ne može vidjeti niti park. On im je kriv jer je najbolji. Pa valjda je normalno da u svemu što radimo bude najbolji. Nas su sa svih strana bombardirali, ali nikada nismo dali na sebe, a Novaka nikad neće baciti na koljena.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Jesmo li mi životinje? Što smo mi? Pa mi smo ljudi. Te borbe između federalne i područne vlade te teniskog saveza, ma nas to ne zanima! Nole je cijenjen i poštovan svugdje u svijetu. Osim tamo gdje važe zakoni Commonwealtha. Ovo je ključan moment za opstanak ljudi, ovo sad što se događa Novaku. Nemojte šutiti, pričajte da želite slobodu, za sebe, za unuke i ostala pokoljenja.

Jedna je novinarka iz Amerike pričala sa mnom. Američki i engleski mediji prenose činjenice. Ona mi je rekla da se ovdje ne skupljamo satrli bi Novaka, rekli bi da je lažov!"

Otac je preuzeo glavnu riječ:

"Najboljem dečku na svijetu ovo rade! Devet puta je osvojio taj njihov Australian Open. Nikakvo poštovanje nemaju prema njemu. To se događa jer smo mi samo mali deo svijeta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovjek sadrži u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare. Političari kažu da ako sud odluči da može igrati, oni ga opet mogu uhititi i navode da je to po njihovom zakonu Commonwealtha kojem pripada i Australija.

Jedno mu vrijeme nisu davali hranu bez glutena, a on je alergičan na gluten. Uzeli su mu stvari, a tko zna što su uradili s tim stvarima. Nisu mu dali ni da vidi taj narod koji je došao ispred hotela podržati ga, ali ih je zato čuo. One koji ga mrze, njih će mržnja uništiti. Mi nismo ni vakseri ni antivakseri, ni ovi ni oni, mi smo Srbi!

Što god se dogodi poslije ove odluke, Novak će se svakako vratiti u Srbiju i vidjeti koliko ga volimo. Pozdrav od obitelji Đoković, svi ste vi njegova obitelj!"

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

Podsjetimo, Đokovića večeras u ponoć po srednjoeuropskom vremenu očekuje suđenje u Federalnome sudu države Victorije. Presudom bi se trebala donijeti odluka hoće li mu biti omogućen ostanak u toj državi, a samim time i sudjelovanje na Australian Openu.

Linker
19. travanj 2024 18:24