AFP
LUČIĆ: ŽELIM U LONDON

Majoli: Mirjana me razočarala i zato neće ići na Olimpijske igre!

Mirjana Lučić otkazala je Fed Cup s isprikom da je ozlijeđena. Međutim, samo nekoliko dana poslije igrala je turnir u Minnesoti
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 10. veljača 2012. 18:15

Nekoliko dana nakon što je Jutarnji list objavio inauguralni intervju s Ivom Majoli, u kojem nam je nova Fed Cup izbornica iza Nove godine otkrila da je dogovorila povratak Mirjane Lučić u reprezentaciju, stigla je poruka teniskog prijatelja.

“Ne bih se kladio, i ranije je obećavala pa otkazivala u zadnji čas.”

Iva Majoli bila je uvjerena da je stvar riješena, iako je i u Melbourne otišla sa spoznajom da “treba dogovoriti neke detalje”. U početku je u igri, prema izvorima iz Hrvatskog teniskog saveza, bio financijski stimulans za povratak u “najdraži dres”, ali u HTS-u nisu željeli ni čuti za to. Zatim je Mirjana tražila dvostruke povratne karte SAD - Izrael, jer je na put htjela povesti i sestru Anu. “Plaćamo putne troškove isključivo igračicama”, poručili su iz saveza. Tri dana prije očekivanog dolaska na turnir Euroafričke zone stigao je novi e-mail od gospođe Lučić-Baroni: “Neću moći, ozlijeđena sam”. Primijetili bismo da je ozljeda jako ozbiljna, jer Mirjana ovoga tjedna nastupa na turniru u Midlandu (Minnesota) i u pojedinačnoj konkurenciji (prošla prvo kolo) i u parovima.

Liječnička dokumentacija zbog navodne ozljede ramena nikada nije stigla do izbornice. Na kraju svega, Majoli ne krije razočaranje. S obzirom da je turnir u Eilatu rezultatski uspio, jer su dobivena dva meča koja su se morala dobiti (Luksemburg i BiH), a pružen je dobar otpor u preostala dva (Rumunjska i Poljska), za Mirjanom nitko nije plakao, ali ostaje činjenica da je još jednom izigrala povjerenje.

- Iako su i meni mnogi govorili da ne vjeruju da će Mirjana zaista igrati, ja sam do posljednjeg trenutka bila sigurna da će to biti ostvareno. Neopisivo mi je žao što se nije držala dogovora - poručuje Majoli i objašnjava daljnje postupke:

- Za sada mogu sigurno reći da je stav struke HTS-a i mene kao izbornice da je nećemo prijaviti za olimpijski turnir u Londonu. Da je sudjelovala u ovoj akciji, tada bi ta opcija bila moguća, ovako nije. Trenutačno ne mogu reći hoću li je zvati za neko novo okupljanje, bliže sam negativnom odgovoru...

Turnir u Eilatu promovirao je neke mlađe snage ( Vekić, Mrdeža i Mijačika) koje bi u budućnosti trebale biti korisnije reprezentaciji od uskoro 30-godišnjakinje koja već 14 godina, zbog ovih ili onih razloga, ne igra Fed Cup. Samo nam nije jasno čemu cijeli cirkus oko dogovora koji očito nikada neće biti postignut...

Lučić: London je moj san!

Mirjana Lučić javila se elektronskim putem iz Minnesote i ponudila svoju verziju priče oko nenastupanja u Fed Cupu.

- Nisam željela uzeti mjesto mlađima s obzirom da nisam bila spremna. Prošlog sam tjedna odmarala rame i zato sam odlučila, bez treninga, igrati ovaj turnir. Što se novca tiče, dogovorila sam iste uvjete kao i ostale igračice (koje, prema HTS-ovim tvrdnjama, igraju bez novčane naknade, nap. p.). Ako je odluka o mojem neprijavljivanju za London definitivna, bit ću jako razočarana. Uvijek sam htjela na OI, a sada se čini da ću morati zaključiti karijeru bez olimpijskog nastupa - poručila je 120. igračica svijeta.

Linker
03. svibanj 2024 11:13