Marija Šarapova je ipak oglasila o ratu u Ukrajini, ali...

 J.m. Haedrich/Sipa Press/Profimedia
POD SALVOM KRITIKA

Marija Šarapova poslala poruku o ratu i zbunila svijet: ‘Dolazak u Europu izgleda potpuno drugačije...‘

Slavna ruska tenisačica je dugo izbjegavala progovoriti o ratu u Ukrajini što je nerviralo fanove
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2022. 12:56

Slavna ruska tenisačica Marija Šarapova se našla na udaru kritika navijača koji su ju na društvenim mrežama napali jer nije javno osudila invaziju Rusije na Ukrajinu. Bivša najbolja igračica svijeta nije se oglašavala o stanju u Ukrajini iako su to prije nje napravili brojni sportaši iz cijelog svijeta.

Marija je rođena u Rusiji, a sada živi u SAD-u. Obično je aktivna na društvenim mrežama na kojima često objavljuje sve što radi pa je tako s fanovima podijelila da je bila na tjednu mode u Parizu, pa na izložbi u Londonu, no nije se oglasila o ratu u Ukrajini.

image
J.m. Haedrich/Sipa Press/Profimedia

Upravo to je izazvalo brojne kritike pa je Marija na kraju morala popustiti.

"Maria, imaj hrabrosti ustati protiv ovog besmislenog rata! Budi vođa kakav možeš biti i zaustavi kraj Rusije!", napisao joj je jedan od navijača, a drugi ju je pitao:

"Jesi li još ponosna što si Ruskinja? Tihi ubojice. Možda kada bi svaki ruski sportaš rekao da ne želi ovaj rat, ljudi u Rusiji bi vidjeli što se događa."

image
J.m. Haedrich/Sipa Press/Profimedia

Tu kritike nisu stale.

"Ni Maria Šarapova koja ne živi u Rusiji ne želi izaći u javnost i osuditi rusku agresiju", kaže jedan navijač, a drugi dodaje:

"Jel to ono po čemu želiš da te pamte? Jeste li svi bolesni kao i vaš vođa? Ustani i progovori o svemu. Ne dopustite da naša djeca pate."

Šarapova se na kraju ipak oglasila o ratu u Ukrajini, ali njena objava je sve zbunila jer je Ruskinja bila poprilično neodređena. Iako je pričala o ratu, nije ga ni spomenula...

"Dolazak u Europu izgleda potpuno drugačije ovaj put. Teška srca i s duboom čežnjom za mirom... Najvažnija je sigurnost i budućnost naše djece", poručila je Šarapova putem Instagram storyja.

image

Marija Šarapova se na kraju ipak oglasila o ratu, ali njena objava je sve zbunila...

SCREENSHOT

image
J.m. Haedrich/Sipa Press/Profimedia

image
Anne Goldstein/Starface/Profimedia

image
Anne Goldstein/Starface/Profimedia

image
Cyril Pecquenard/Kcs Presse/Profimedia

image
Domine Jerome/abaca/Abaca Press/Profimedia

Linker
26. travanj 2024 15:22