TRINAESTI PORAZ

MARIN BEZ ŠANSE Fantastični Đoković pomeo Čilića, pomogla mu i mreža!

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Wimbledona nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Novaka Đokovića 4:6, 4:6, 4:6. Osvajač US Opena je na Centralnom terenu pokušao napraviti čudo i izbaciti glavnog favorita turnira, ali ništa u srijedu popodne nije išlo po Marinovom planu. Najbolji tenisač svijeta i lanjski pobjednik zasluženo je slavio, odigrao je mudrije i hrabrije, a u drugom setu mu je, kako to već biva, u ključnom trenutku pomogla i mreža.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2015. 20:18

Bio je to njihov 13. međusobni susret i trinaesta pobjeda srpskog tenisača, baš kad se od Čilića očekivalo barem malo neizvjesnosti. No, za razliku od prošlogodišnjeg Wimbledona kada je Marin u četvrtfinalu protiv Đokovića vodio 2:1, ovoga puta nije bio ni blizu senzacije, što ilustriura i podatak da u današnjem meču nije imao niti jednu jedinu break-priliku. Đoković je lani pobijedio s 3:2, a ovoga puta je bio još uvjerljiviji i za 110 minuta je slavio s potpuno zasluženih 3:0.

Čilić je otvorio meč sigurnim servisom, međutim, već u trećoj igri Đoković je napravio break. Poveo je 3:1 i zadržao prednost do kraja seta. Čilić je odigrao mlako, bez pravog prvog servisa i s previše neforsiranih grešaka, a najbliži break-prilici bio je u desetoj igri kada je imao 40:40. No Đoković je obranio sve napade i nakon samo 35 minuta igre poveo s 1:0.

Prvi hrvatski reket je u drugom setu zaigrao daleko bolje. Bio je agresivniji i odlučniji i do rezultata 4:4 bio je ravnopravan Đokoviću.

Nažalost, Međugorac je u devetoj igri odigrao nekoliko slabijih poena na svom servisu, a ni sreća ga ovoga putanije pomazila kao u nekim prethodnim mečevima. Kod 0:15, jedna Noletova dijagonala je zapela za vršak mreže i pala na Marinovu stranu. Đoković je kod tih 0:30 odigrao mudro, držeći loptu u igri, a Hrvat je nekoliko puta pogriješio i nadahnutom protivniku širom otvorio vrata pobjede.

Imao je Marin 15:30 na Đokovićevom servisu za taj drugi set, ali najbolji tenisač svijeta je potom sve riješio jakim servisima, ponovno ne ponudivši Čiliću niti najmanju šansu.

Treći set ponudio je sličan rasplet kao i drugi. Marin je do 3:3 djelovao odlično, no u sedmoj igri je odigrao nešto lošije što je Đoković odmah iskoristio za break i vodstvo 4:3. Srpski tenisač je potom poveo 5:3 i imao 30:0 za dvostruki break i kraj meča, no Čilić je produžio nadu. Nažalost, nada je kratko trajala jer je Đoković u idućoj igri uvjerljivo osvojio servis za meč.

Đoković je šestu godinu uzastopce stigao najmanje do polufinala Wimbledona. Prošle godine i 2011. je i pobijedio. Prvi tenisač svijeta u polufinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Stana Wawrinke i Francuza Richarda Gasqueta.

Đoković sada u setovima protiv Čilića vodi 31-5. Devet puta je pobijedio Čilića na betonu, dva puta na zemlji, a sada i drugi put na travi.

Wimbledon - rezultati

Rezultati četvrtfinalnih susreta trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona:

Novak Đoković (Srb/N.1) - MARIN ČILIĆ (HRV/N.9) 6-4 6-4, 6-4

Andy Murray (VB/N.3) - Vasek Pospisil (Kan) 6-4, 7-5, 6-4

Roger Federer (Švi/N.2) - Gilles Simon (Fra/N.12) 6-3, 7-5, 6-2

Richard Gasquet (Fra/N.21) - Stanislas Wawrinka (Švi/N.4) 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9

Vijest dana u Britaniji - okršaj Murraya i Federera!

Meč dana za Britance odigran je na Centralnom terenu prije izlaska Čilića i Đokovića. Najveća domaća uzdanica i osvajač slavnog turnira iz 2013. godine, Andy Murray, poigrao se s Kanađaninom Vasekom Pospisilom (6:4, 7:5, 6:4) i izborio polufinalni okršaj s Rogerom Federerom.

U tom je trenutku počela teniska groznica u Britaniji. Dovoljno je reći - petak, Centralni teren, Federer vs. Murray...

Federer je prvi izborio polufinale pobjedom protiv Francuza Gillesa Simona 6:3, 7:5, 6:2, a slavnom Švicarcu je to već deseti plasman u polufinale Wimbledona. Do sada je sedam puta otišao do kraja (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012). Cijela Britanija nada se da neće i osmi...

Linker
22. rujan 2024 18:35