AFP
ODLIČAN START

Marin Čilić imao više winnera od pogrešaka: 'Nikad se nisam bolje osjećao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2014. 11:00

Marin Čilić bio je vrlo zadovoljan svojim nastupom u prvom kolu Roland Garrosa. Protivnik je bio neugodni Španjolac Pablo Andujar, međutim Čilić nije imao problema. Andujar je klasičan igrač zemljane podloge protiv kojeg je Marin oprezno ušao u meč i takav koncentriran nastup odveo ga je do pobjedi 6-0, 6-3, 7-6.

- Andujar može igrati jako dobro, imao je odličnih rezultata na ovoj podlozi i mislim da sam odigrao stvarno odličan meč uz veliki broj winnera. Servirao sam odlično, od početka meča bio maksimalno koncentriran i krenuo sam fenomenalno s osvojenih prvih devet gemova. Srećom uspjeli smo završiti prije prekida što mi pomaže da se više odmorim i koncentriram na sljedeći meč. Pokazao sam da sam u jako dobroj formi i sada je na meni da nastavim s ovakvim tenisom i igrom i dalje u turniru.

Čilić je imao čak 64 winnera što pokazuje koliko je dobro odigrao protiv neugodnog Španjolca.

- Nisam se možda nikada osjećao tako dobro u samoj igri i sama činjenica da sam imao dvostruko više winnera nego neprisiljenih pogrešaka je nešto što se ne događa tako često na zemljanoj podlozi i to u susretu s igračem kao što je Andujar koji nije defenzivac nego igra dosta napadački.

Sljedeći protivnik je Nijemac Tobias Kamke koji je u prvom kolu bio bolji od Miloslava Mečira u tri tijesna seta.

- S Kamkeom sam igrao jednom i to u Hamburgu prije tri godine kada sam slavio. Neugodan igrač i vrlo solidan s osnovne linije, može biti jako opasan ako mu se dopusti da se razmaše. Nisam ga ove godine toliko pratio, ali ako budem servirao kao danas, definitivno ću imati puno prilika. Moram biti koncentriran na svoju igru i iskoristiti njegove slabosti koje ću pokušati otkriti tijekom meča.

Za kraj Čilić se osvrnuo i na nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu poželjevši svu sreću našim nogometašima.

- Luka je osvojio Ligu prvaka, Rakitić je uzeo Europa ligu tako da se može reći da je sjajna sezona iza naših nogometaša. Grupa na Svjetskom prvenstvu je teška, ali Hrvatska je uvijek pokazivala da može odigrati odlično kada je najvažnije. Nošeni navijačima, srcem i ponosom Hrvatska može proći grupu, a nakon toga je sve otvoreno. Želim im što bolji nastup i da uživaju na Svjetskom prvenstvu.

Linker
25. rujan 2024 03:36