Cropix
SAMO BEZ PANIKE

MARIN ČILIĆ NA TRI KORAKA DO NOVE SENZACIJE 'Način na koji sam završio je bio fenomenalan'

Prvi dio 'francuske revolucije' protiv Marina Čilića nije uspio. Jérémy Chardy na trenutke je bio opasan, ali za devetog igrača svijeta ipak nedovoljno konstantan. Novi američki san počeo je poprimati jasne konture, ostala su još samo tri koraka.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. rujan 2015. 14:56

Branitelja naslova dosad se znao zahvaliti Fortuni koja ga u ždrijebu prati od početka turnira. Da se sve odvilo prema očekivanjima, Čilićev put od trećeg kola bio bi Dimitrov, Ferrer, Nishikori. Umjesto toga, preskočio je Kukuškina i Chardyja, a sada ide na Jo-Wilfrieda Tsongu. Dok su nositelji ispadali kao na traci, on je odrađivao svoj posao pa u pet mečeva nije morao igrati ni s jednim igračem bolje rangiranim od sebe.

Nedjeljni meč bio je u nemirnim vodama sve do tie-breaka trećeg seta, kada je Čilić odličnim serviranjem izbacio suparnika iz kolotečine. Od tada nadalje uslijedilo je furiozan tenis, koji je naš tenisač usporedio s posljednja tri meča na US Openu 2014.

- Nisam paničario kada je Chardy bio u maloj prednosti i bolje stajao na terenu. Ostao sam pametan i uspio pronaći pravu igru, a način na koji sam završio je bio fenomenalan - opisao je Čilić.

Objasnio je da igrače koji vole riskirati, kao Chardy, nije jednostavno nadmudriti.

- Većinu poena na svojem servisu on je nastojao završiti u dva, tri udarca. Dosta toga je kontrolirao i to mi nije bilo jednostavno prihvatiti. U prva dva seta nisam se osjećao najbolje, uvjeti su bili sporiji, a i igranje iz sjene u sunce i obrnuto stvaralo mi je probleme. Srećom, krajem trećeg seta pronašao sam pravi ritam i od tog trenutka sve je bilo fantastično. To me podiglo u psihičkom smislu i dalo mi samopouzdanja.

Čilić ove godine često ističe prednost igranja na Arthur Asheu, najvećem teniskom stadionu na svijetu. Na njemu se 'osjeća drugačije' nego na bilo kojem drugom terenu u Flushing Meadowsu.

- Ugođaj, publika, sve mi odgovara. Izgleda da smo ja i ovaj stadion jedna lijepa priča. Usporedio bih ovaj meč sa prethodnim protiv Kukuškina. Tada se nisam loše osjećao, dapače, ali na Armstrongu nekako drugačije osjećam lopticu. Nadam se da će svi mečevi do kraja biti na centralnom terenu - ponovio je

Linker
23. rujan 2024 14:14