GLYN KIRK Afp
EKSPRESAN PORAZ

Martić pala već na prvoj prepreci Eastbournea, Britanka se nakon drame osvetila za prošlu sezonu

Boulter je tako uzvratila za poraz od Martić na tom istom mjestu u 1. kolu lani
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2024. 17:53

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Eastbourneu, bolja od nje je u 1. kolu bila Britanka Katie Boulter sa 6-1, 7-6 (8) nakon sat i 37 minuta igre.

Boulter je tako uzvratila za poraz od Martić na tom istom mjestu u 1. kolu lani.

Prvi je set trajao samo 27 minuta, a u njemu Martić nije bila konkurentna. Boulter je ekspresno pobjegla na 5-0 te mirno privela tu dionicu igre u svoju korist sa 6-1.

Kako je Britanka vrlo rano u drugom setu napravila još jedan "break" i povela s 3-1 činilo se kako će meč vrlo brzo završiti. No, onda je ona počela griješiti, Martić se konsolidirala te s četiri uzastopna gema stigla do vodstva 5-3 i servisa za set. Nažalost, tada je nizom grešaka ispustila prednost pa se ušlo u "tie-break". Ta je odlučujuća igra bila vrlo neobična, Martić je povela 5-1, Boulter se vratila na 5-4, samo da bi Martić novim "mini-breakom" stigla do dvije set-lopte. No, nakon 6-5 za našu igračicu pa sve do 9-8 za Boulter u čak šest poena niti jedna igračica na servisu nije uspjela osvojiti poen, u tom je razdoblju Martić propustila dvije set-lopte uz servis, a Boulter jednu meč-loptu. Kada je dobila drugu priliku servisom završiti dvoboj Boulter nije pogriješila, odličnim je servisom izbacila Martić iz terena i onda mirnim drugim udarcem stigla do pobjede.

Linker
25. lipanj 2024 17:53