Luka Mikrut

 ROBERTA CORRADIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Roberta Corradin/Zuma Press/Profimedia
ISTARSKA RIVIJERA

Matej Dodig i Luka Mikrut preskočili prvu stepenicu u Rovinju, Dino Prižmić morao odustati zbog bolesti

Mikrut će u četvrtak u drugom kolu igrati protiv srpskog predstavnika Vuka Rađenovića
Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 16:11

Osječanin Matej Dodig i Splićanin Luka Mikrut izborili su nastup u drugom kolu ITF turnira u Rovinju, drugom od tri natjecanja iz serije 51. izdanja Istarske rivijere.

Sedamnaestogodišnji Dodig je u prvom kolu sa 6-4, 6-0 bio bolji od srpskog tenisača Stefana Popovića (ATP - 644.) i tako osvojio svoj drugi ATP bod, nakon što je do prvog došao prošli tjedan na turniru u Poreču.

Dodigu se u drugom kolu pridružio i 18-godišnji Luka Mikrut koji je dobio pozivnicu organizatora, a u prvom kolu je sa 6-1, 6-2 svladao Talijana Federica Marchettija. Talijanski 22-godišnjak je u turnir ušao kao "sretni gubitnik" iz kvalifikacija, a zamijenio je 4. nositelja, Splićanina Dinu Prižmića, osvajača prošlotjednog naslova u Poreču.

Nažalost, Prižmića je u nastupu na terenima rovinjskog TC "Eden" spriječila bolest.

Mikrut će u četvrtak u drugom kolu igrati protiv srpskog predstavnika Vuka Rađenovića koji je sa 6-7 (0), 6-2, 6-1 pobijedio Ivana Šodana, još jednog hrvatskog tenisača s pozivnicom za glavni turnir.

Na prvoj prepreci su zapeli i 18-godišnji Noa Vukadin te 25-godišnji Domagoj Bilješko. Od Vukadina je bolji bio 23-godišnji Talijan Federico Iannaccone (ATP - 564.) koji je slavio sa 6-4, 6-1, a Bilješka je sa 6-4, 6-3 svladao 22-godišnji talijanski predstavnik Federico Arnaboldi (ATP - 479.), koji je postavljen za šestog nositelja.

Linker
02. ožujak 2024 22:03