ADRIAN DENNIS Afp
TURNIR U ROVINJU

Mili Poljičak u tri seta bio bolji od svojeg 19-godišnjeg kolege iz Splita, slijedi slovački tenisač

Poljičak je uzvratio Mikrutu za prošlotjedni poraz u finalu konkurencije parova
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2024. 17:39

U dvoboju 19-godišnjih splitskih tenisača, Mili Poljičak je svladao Luku Mikruta sa 6:2, 2:6, 6:2 i tako se plasirao u drugo kolo glavnog ždrijeba pojedinačne konkurencije na drugom od tri turnira 52. izdanja Istarske rivijere, koji se održava u Rovinju.

Bio je to jedan od četiri meča prvog kola glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji, što su odigrani u utorak. Poljičak je jedini koji već zna svog suparnika u drugom kolu, a to je Slovak Petar Benjamin Privara koji je s uvjerljivih 6:2, 6:1 bio bolji od Talijana Gabrielea Vulpitte.

Poljičak je uzvratio Mikrutu za prošlotjedni poraz u finalu konkurencije parova, kad je Luka u paru s Alenom Billom osvojio naslov pobijedivši Milija i njegovog partnera Nikolu Bašića. Za turnir parova u Rovinju Luka Mikrut i Mili Poljičak su udružili snage te su prvi nositelji i najveći favoriti za naslov.

U utorak su dovršene kvalifikacije, a od hrvatskih predstavnika mjesto u glavnom ždrijebu izborio je Marino Jakić koji je u zadnjem kolu svladao australskog predstavnika Luku Vuglara sa 6:3, 7:5. Jakić će u srijedu, u prvom kolu glavnog turnira, igrati protiv porečkog pobjednika i drugog nositelja rovinjskog turnira, Austrijanca Sandra Koppa.

Jerko Brkić je poražen od prvog nositelja kvalifikacija, Ukrajinca Oleksandera Ovcharenka sa 6:2, 6:1, dok je četvrtog nositelja Nikolu Bašića nadigrao deveti nositelj, Slovenac Jan Kupčič sa 6:4, 4:6, 10:6.

U srijedu će svoje mečeve prvog kola glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji odigrati još petorica hrvatskih predstavnika: treći nositelj Matej Dodig za suparnika ima Finca Patricka Kaukovaltu, Roko Horvat će igrati protiv Srbina Vuka Rađenovića, Domagoj Bilješko je za suparnika dobio Nijemca Kevina Humpfnera, Josip Šimundža će igrati protiv porečkog finaliste i osmog nositelja rovinjskog turnira, Francuza Luke Pavlovica, dok će Alenu Billu suparnik biti Talijan Jacopo Berrettini.

Linker
24. travanj 2024 21:17