BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA
ČUDNA SITUACIJA

Miljenik publike diskvalificiran jer je ozlijedio supervizora! ‘Ovo je bila nesreća, nikakvo zlostavljanje‘

‘Nikad mi nije bila namjera povrijediti ili nanijeti štetu i srećom Stephane to zna‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. veljača 2024. 23:18

U Oslu se odvija Ultimate Tennis Showdown (UTS), ekshibicijsko tenisko natjecanje u kojem sudjeluju vrhunski svjetski igrači koji u svakom meču međusobno dijele 111.000 dolara u omjeru 70:30 u korist pobjednika.

Turnir je poznat po neobičnim nadimcima i neobičnim promjenama pravila, a u svom ekshibicijskom ponašanju očito je malo pretjerao Gael Monfils, kojeg je UTS diskvalificirao te ga je u nastavku turnira zamijenio Lucas Pouille.

‘‘Jučer je razigrana razmjena u svlačionici između Gaela Monfilsa i supervizora turnira Stephanea Apostoloua rezultirala manjom ozljedom supervizora", objavio je UTS u subotnjem priopćenju.

Monfils je nastupao pod nadimkom ‘La Monf‘ te je ovogodišnji nastup na UTS-u započeo porazom od Alexa de Minaura (The Demon) rezultatom 15:12, 17:8, 16:9, a drugi nastup trebao je imati protiv Benoita Pairea koji igra pod nadimkom ‘The Rebel‘.

Što se točno dogodilo između Apostoloua i Monfilsa ostalo je nerazjašnjeno, no organizatori u priopćenju tvrde kako ‘nije bilo zlobe‘ u Monfilsovom ponašanju te su Francuza pozvali na svoje buduće događaje.

Ipak, s obzirom na to da je supervizor pretrpio lakšu ozljedu, nije bilo druge opcije osim diskvalifikacije.

‘‘Gael je to prihvatio, te su se on i supervizor rastali u prijateljskim odnosima. Vidimo se sljedeći put, Gael‘‘, priopćili su organizatori.

O svemu se priopćenjem oglasio i Monfils.

"Želim svima reći što se dogodilo na UTS-u u Oslu. Nije bilo zlobe ili negativnosti s moje strane. Nema zlostavljanja, nema nasilja. Međutim, dok sam se šalio u svlačionici, Stephane se nažalost ozlijedio. Nikad mi nije bila namjera povrijediti ili nanijeti štetu i srećom Stephane to zna. Ljudi koji me poznaju znaju da to nije u mojoj prirodi. Stephane i ja smo stisnuli ruke i nastavili dalje. Diskvalifikacija je učinila da ovo izgleda kao da je bilo problema ili svađe, ali zapravo nije bilo, ovo je bila nesreća i ništa više", objasnio je francuski tenisač.

Tennis.com piše kako ovo nije prvi put da se igrači upitno ponašaju. Tako je na lanjskom Velikom finalu u Londonu Andrej Rubljev poveo žestoku raspravu sa sucem te se čak popeo na njegovu stolicu.

Pobjednik turnira u Londonu bio je Jack Draper koji je tada osvojio više od 540.000 dolara.

Linker
03. svibanj 2024 12:26