SAVO PRELEVIC Afp
NAKON INTERVJUA ZA BBC

Ministar koji je deportirao Novaka Đokovića odgovorio na pitanje hoće li mu biti ukinuta trogodišnja zabrana

Intervju najboljeg tenisača svijeta za BBC izazvao je razne reakcije diljem svijeta
Piše: SNObjavljeno: 16. veljača 2022. 11:50

Jedan od onih koji se oglasio je ministar imigracije Alex Hawke koji je iskoristio svoje pravo i poništio prvotnu odluku Suda u Melbourneu i oduzeo Đokoviću vizu po drugi put po dolasku u Australiju. Kasnije je odluku ministra podržalo vijeće Federalnog suda.

"Nisam nikad bio protiv cijepljenja, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora za stvari koje unosite u svoje tijelo", rekao je između ostaloga Đoković, koji je u intervjuu izjavio da je spreman žrtvovati eventualno nenastupanje na Roland Garrosu i Wimbledonu zbog necijepljenja, kao i općenito nastupe na turnirima.

"Da, to je cijena koju sam spreman platiti", rekao je Đoković.

"Budućnost Đokovića je u njegovim rukama i njegovoj odluci kako se bude ponašao na međunarodnoj razini. Australska vlada nema daljnju ulogu u onome što on želi napraviti", rekao je Hawke.

Povodom Đokovićevog intervjua Hawke je upitan hoće li srpskom tenisaču biti ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u zemlju?

"Budući donosioc odluka poziv upućuje po mrimitku prijave. Važan princip zakona je da ne obvezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge prijave. Vrlo smo otvoreni za razmatranje", objasnio je Hawke.

Linker
20. travanj 2024 00:57