Ariana Geerlings

 SCREENSHOT
NIJE VIŠE MOGLA

Mlada tenisačica pobjegla iz Nadalove akademije: ‘To što oni rade je neizdrživo, nikada neću to zaboraviti‘

Španjolska 18-godišnja tenisačica odlučila je napustiti tenisku akademiju slavnog tenisača
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 13:30

Španjolska 18-godišnja tenisačica Ariana Geerling odlučila je napustiti tenisku akademiju Rafaela Nadala. Kaže kako je svjedočila brutalnim treninzima koje mnogi ne mogu izdržati i kada je vidjela kako stvari stoje, odlučila je pobjeći glavom bez obzira.

- Pokušavaju pratiti ritam njegove karijere. Trenira se satima. Toni Nadal je često prisutan i radi se isto kao i s Rafom. Ima dosta treninga i malo odmora. Takav način rada je uzrokovao brojne ozljede jer nitko nije građen kao Rafa Nadal. Mnogi od nas nisu mogli izdržati ritam. Treniralo se i po pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora - ispričala je Geerling pa dodala:

- Za mene je to bilo nezaboravno iskustvo. Imala sam podršku od prvog dana, brzo sam sazrela i shvatila da je žrtva neophodna za veliku karijeru. Olakšali su mi dosta toga, ali mislim da bi se akademija više trebala posvetiti pojedincu. Svi smo trenirali istim ritmom, a to je bilo neizdrživo. Razumijem ipak da je tu dosta ljudi pa se ne može svakom pojedinačno posvetiti - zaključila je Geerling.

Nadal je akademiju na Mallorci otvorio 2016. godine, a centar se sastoji od 40 terena i dodatnih objekata koji uključuju bazene, fitness centre i hotel.

Linker
24. srpanj 2024 00:02