DAVID GRAY Afp
‘NOVAK NIJE ZATOČEN...‘

Na pomolu preokret? Poznati pravnik tvrdi - Đoković bi ipak mogao igrati Australian Open, evo i zašto

Iz australskog Ministarstva unutarnjih poslova poslali su jasnu poruku vezanu uz ‘slučaj Đoković‘
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2022. 11:19

Nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, najbolji tenisač svijeta smješten je u imigracijski hotel u Melbourneu gdje čeka ishod na uloženu žalbu.

Iako se konstantno medijski piše o lošem stanju hotela, slabim uvjetima, iz ministarstva ističu da Đokovića u zemlji nitko ne drži prisilno.

"Nismo ga zatočili u Melbourneu. On može otići kad god poželi i granična kontrola će to ispoštovati", poručila je ministrica Karen Andrews.

O cijelom se slučaju oglasio i poznati odvjetnik iz Melbournea Justin Quill.

"Ne očekujem ništa drugo nego da Novak dobije ovaj slučaj, ali bit će potrebno više vremena. Očekujem da će sudac u ponedjeljak izdati privremenu zabranu, zaustaviti deportaciju, te će onda krenuti saslušavanje slučaja. Kolo pravde se ne okreće tako brzo, a za to vrijeme bi Australian Open trebao i početi i završiti. Slučaj bi pred sucem mogao biti tjednima i mjesecima", objašnjava Quill za Herald Sun.

"Jasno je da će se Đokovićevi odvjetnici pokušati suprotstaviti deportaciji iz zemlje i da je sruše pred zakonom, ali to je spor proces za koji treba vremena", dodaje Quill.

Dakle, ukoliko se obistine njegove prognoze Đokoviću bi privremeno rastezanje procesa moglo otvoriti vremenski prozor u kojem bi on ipak mogao nastupiti na Australian Openu, turniru koji je srpski tenisač osvajao devet puta.

Linker
03. lipanj 2023 22:07