FAYEZ NURELDINE Afp
MEČ PUN SIMBOLIKE

Nadal i Đoković sutra će se susresti zadnji put u karijeri. Obojica će zaraditi 1,5 milijuna eura

Sinner će se u finalu protiv pobjednika meča Alcaraza boriti za nevjerojatnih šest milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 23:02

Nakon 2:0 pobjede u setovima u velikom finalu ATP Mastersa u Šangaju, Jannik Sinner je drugi put u pet dana slavio protiv Novaka Đokovića. Ovoga puta, u polufinalu premijernog Six Kings Slama u Saudijskoj Arabiji, Talijan je od Srbina bio bolji s 2:1 (2:6, 7:6 (0), 4:6) u setovima.

Iako je riječ o ekshibicijskom turniru dugom svega tri dana, svota od 1,5 milijuna eura koja je sjela na račun svih šest sudionika zasigurno je motivirala tenisače pa smo, unatoč početnim sumnjama, gledali poprilično kompetitivan i neizvjestan meč prvog i četvrtog tenisača svijeta.

Sinner je prvi set osvojio bez većih problema, dva puta je Đokoviću uzimao servis, i sve je upućivalo na još jedno rutinsko slavlje 23-godišnjaka. Međutim, Đoković se ubrzo probudio i drugi set odigrao na vidno višoj razini. Vodila se prava bitka, uz jedan oduzet break na obje strane, o pobjedniku seta odlučivao je tie-break. Tu se apsolutno dominantnim pokazao 37-godišnji Srbin i bez izgubljenog poena meč odveo u treći set.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Tamo se nastavila još veća borba, no u završnici je Đoković ipak pokleknuo, i s izgubljenim servisom u sedmom i devetom gemu, prepustio pobjedu Sinneru. Ovosezonski osvajač Australian Opena i US Opena osigurao je tako mjesto u finalu gdje će se Carlosa Alcaraza boriti za glavnu nagradu od šest milijuna eura.

Španjolac je svog sunarodnjaka Rafaela Nadala dobio rezultatom 6:3, 6:4. Legendarni Nadal ispraćen je nakon meča ovacijama publike.

Đoković će tako u subotu igrati za treće mjesto upravo protiv Nadala, tako da će fanovi tenisa, s obzirom na to da Španjolac na kraju sezone završava karijeru, svjedočiti posljednjem međusobnom ogledu čuvenog dvojca, osvajača ukupno 46 Grand Slam turnira.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Linker
17. listopad 2024 23:06