Novak Đoković i Rafael Nadal 

 Hmb Media/antonio Borga/imago Sportfotodienst/profimedia
NISU KOMUNICIRALI

Nadal otkrio zašto nije čestitao Đokoviću: ‘Samo jednom tenisaču šaljem poruke, iskustvo me nečemu naučilo‘

Španjolski velikan ovih je dana o mnogočemu raspravio s madridskom Marcom
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 19. rujan 2023. 16:38

Nakon petomjesečne stanke uslijed operacije psoasa (jednog od najvažnijih mišića u tijelu budući da funkcionira kao potpora kralježnici) te mukotrpnog oporavka, Rafael Nadal je dao opsežni intervju španjolskoj Marci. Tom se prilikom osvrnuo i na pobjedu Novaka Đokovića na US Openu. Srpskom je tenisaču to rekordni 24. osvojeni Grand Slam. Nadal ima dva manje.

- Ne osjećam ništa kada vidim pobjedu Đokovića. Da, želio sam biti najbolji Grand Slam osvajač u povijesti, ali nije mi to bila opsesija, niti sam frustriran što ih on ima više. Vjerujem da sam dao sve od sebe. Đoković je imao ambiciju, ljubav i maksimalni angažman - konstatirao je Nadal.

Jednu je činjenicu, međutim, prešutio. Njegova poruka nije bila među brojnim čestitkama, koje je Đoković dobio nakon pobjede nad Medvedevom. U razgovoru za Movistar priznao je da nije komunicirao sa Đokovićem...

- Istina je da mu još uvijek nisam poslao nikakvu poruku. Znam iz iskustva, kada dobiješ nešto tako važno, bolje je propustiti neko vrijeme kako bi poruka dobila na značaju. Poslat ću je, ali još nisam to učinio.

Nadal priznaje kako (više) nema puno prijatelja na Touru. Sa Đokovićem ga veže dugogodišnje rivalstvo. Ukupno su se Nadal i Đoković susreli 59 puta u karijeri. Pritom je Đoković stekao minimalnu prednost (30-29).

- Nemam bliske veze s novijom generacijom tenisača na ATP Touru. Ipak sam ja tenisač iz neke druge ere, dijeli nas generacijski jaz. Slao sam jedino poruke Alcarazu kada je pobijedio ili je trebao pobijediti. I naravno, imam kontakt sa svojim velikim prijateljem i rivalom Rogerom Federerom. Čujemo se s vremena na vrijeme...

Linker
19. rujan 2023 16:47