STEPHANE ALLAMAN/AFP/PROFIMEDIA Stephane Allaman/afp/profimedia
PROŠIRILA SE FOTOGRAFIJA

FOTO Nadal se javio iz bolničkog kreveta, zbog ove operacije morao je odustati od najdražeg turnira

U vrijeme turnira koji je Nadal osvojio 14. puta Španjolac je podvrgnut operaciji
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. lipanj 2023. 09:59

Jedna poznata činjenica o Rafaelu Nadalu je da nikada ne propušta Roland Garros, unatoč brojnim ozljedama kroz karijeru. Ove godine nažalost to nije bio slučaj, pa je tako u vrijeme turnira koji je Nadal osvojio 14. puta Španjolac podvrgnut operaciji.

Internetom se proširila njegova fotografija iz bolničkog kreveta, a njegovim navijačima nije nimalo drago vidjeti ga u takvom stanju. Nadal je posljednji meč odigrao u drugom kolu Australian Opena kada mu je ustanovljena ozljeda lijeve noge, zbog koje je propustio čak devet turnira.

Nadal je operaciju odradio u Barceloni, a upravo tu je nastala i fotografija u bolničkom krevetu.

- Trenutno se ne mogu natjecati, to nije moguće. Pokušat ću se oporaviti sljedećih mjeseci, neću odrediti datum kada bih se trebao vratiti na teren. Kad budem fizički spreman, krenut ću ispočetka - rekao je ranije Nadal.

- Moglo bi se dogoditi da na kraju godine, primjerice, igram Davis Cup. I da spremno dočekamo početak iduće sezone. Mislim da će to biti moja posljednja godina u karijeri – zaključio je Španjolac.

Zbog ovogodišnjih ozljeda Nadal je izgubio čak 2370 bodova, pa će tako Španjolac prvi puta nakon 2005. godine ispasti s top 10 ATP liste aktivnih igrača.

Rezultati operacije trebali bi biti poznati danas, na dan kada Nadal slavi svoj 37. rođendan.

Linker
24. rujan 2023 03:23