Roger Federer

 WILLIAM WEST Afp
NEOSTVARENA ŽELJA

Nadao se okršaju s Federerom pa ostao slomljenog srca: ‘I dalje želim igrati protiv tebe‘

‘Hvala ti za sve što si učinio za naš sport. Želim ti svu sreću svijeta za ono što te čeka dalje‘
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. rujan 2022. 07:55

Kad su ga prvi put dočekali kao osvajača US Opena, španjolski novinari upitali su Carlosa Alcaraza (19), najmlađeg tenisača na broju jedan ATP ljestvice, koje su mu sljedeće neostvarene želje.

Imao je dvije. Jedna će mu se vrlo vjerojatno ispuniti, a to je pobjeda nad nekim od igrača "Velike trojke" na Grand Slamu. Druga, međutim, od četvrtka više nije ostvariva: meč protiv Rogera Federera. Velikan s kojim ga mnogi uspoređuju, prvo zbog stila igre i umjetničkog "toucha", a onda i zbog najvećih mogućih očekivanja, bio je Španjolcu, prema vlastitim riječima, idol i inspiracija.

"Hvala ti za sve što si učinio za naš sport. I dalje želim igrati protiv tebe. Želim ti svu sreću svijeta za ono što te čeka dalje", napisao je Alcaraz u poruci Federeru na društvenim mrežama. Prije toga je objavio i emotikon sa slomljenim srcem.

image

Carlos Alcaraz

JOSE JORDAN Afp

Tinejdžera iz Murcije neće biti na Laver Cupu, gdje će se Švicarac i službeno oprostiti, ali tko kaže da ih uskoro nećemo vidjeti na nekoj ekshibiciji. Ipak, sudar generacija na Touru, derbi igrača od kojih je jedan redefinirao povijest sporta, a od drugog se to tek očekuje, odigrat će se samo u mašti teniskih fanova.

Što se tiče dosadašnjih okršaja s drugim članovima "Big 3", Alcaraz već ostavlja trag. Od Nadala je izgubio prva dva meča, a onda ga je pobijedio u četvrtfinalu ovogodišnjeg Mastersa u Madridu. Na istom je turniru zatim u polufinalu izbacio i Novaka Đokovića, što mu je jedini susret sa srpskim tenisačem, te kasnije otišao do kraja.

Prema pisanjima španjolskih medija, Alcaraz će danas biti u sastavu za Davis Cup okršaj protiv Kanade u Valenciji, a u naredna četiri tjedna nije prijavljivao nikakve turnire, iako postoji šansa da će se pojaviti u Nur-Sultanu (3.-9. listopada). Zasad je sigurno da će krajem listopada igrati u Baselu, rodnom gradu Rogera Federera, te nakon toga na Mastersu u Parizu i na ATP finalu u Torinu.

Linker
19. travanj 2024 23:29