Auckland Open 2023. trebao bi se održati od 2. do 14. siječnja

 Shirley Kwok/Zuma Press/Profimedia
AUCKLAND OPEN 2023.

Nakon tri godine vraća ‘pripremni turnir‘ za Australian Open: ‘Svi vole doći, to je jedan od vrhunaca ljeta‘

Turnir u Novom Zelandu je prekinut 2020. godine zbog koronavirusa, a vraća se u siječnju 2023. godine
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2022. 08:27

Vrhunski tenis vraća se na Novi Zeland sljedeće godine u siječnju, prvi put u tri godine, a organizatori obećali dolazak velikih teniskih imena za muški i ženski turnir u Aucklandu.

Američka tenisačica Serena Williams bila je zadnja pobjednica WTA turnira u Aucklandu početkom 2020. prije nego što je Novi Zeland zatvorio svoje granice u pokušaju da koronavirus zadrži izvan zemlje.

Ograničenja u putovanjima ublažila su se ove godine, a vlada je u svibnju rekla da će se međunarodne granice u potpunosti otvoriti za posjetitelje od kraja srpnja.

To je otvorilo put pripremama za za povratak pripremnog turnira za Australian Open u najveći grad Novog Zelanda pod novim direktorom Francuzom Nicolasom Lamperinom.

"Turnir u Aucklandu vole igrači i on je među 250 najbolje posjećenih događaja u kalendaru", rekao je Lamperin, inače bivši agent čiji su klijenti bili Marion Bartoli, Stan Wawrinka, Richard Gasquet i Gael Monfils. "Uzbuđen sam što ću se baciti na posao i nastaviti naslijeđe onoga što je jedan od vrhunaca ljeta dolje."

Francuz Ugo Humbert osvojio je ATP turnir 2020., koji se tradicionalno igra tjedan dana nakon ženskog izdanja turnira.

Auckland Open 2023. trebao bi se održati od 2. do 14. siječnja, objavili su organizatori, a očekuje se da će Australian Open početi 16. siječnja.

Linker
09. svibanj 2024 00:43