AFP
STIGLA JE I KAZNA

NASTAVAK SKANDALA Bijesni Wawrinka zbog Hrvatice napravio 'darmar' u svlačionici

Talentirani australski tenisač Nick Kyrgios napravio si je na ATP turniru u Montrealu vjerojatno najveću negativnu reklamu u dosadašnjoj kratkoj karijeri. 20-godišnji Australac je u 2. kolu pokušao isprovocirati protivnika Stanislasa Warinku uvredom na račun 'njegove djevojke' (aludirajući na Donnu Vekić), a priča je dobila nastavak i u svlačionici...
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. kolovoz 2015. 21:11

" Kokkinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari", dobacio je Kyrgios Wawrinki sredinom drugog seta i započeo skandal u koji će se očito morati uključiti i disciplinska tijela teniske federacije.

Prostački ispad prenijeli su brojni svjetski mediji, do u detalje opisujući povijest Wawrinkinog ljubavnog života (mučni razvod od supruge, navodno ljubovanje s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić...), a to je toliko razbjesnilo petog tenisača svijeta da je nakon meča iznio nove detalje te je javno zatražio od ATP-a drakonsku kaznu za Kyrgiosa.

U razgovoru sa švicarskim novinarima, Wawrinka je otkrio da je poslije meča otišao u svlačionicu i da se sučelio s drskim Australcem. Ovaj ga je pokušao, ali očito nije uspio izbjeći.

"To što sam mu rekao ostaje u svlačionici", rekao je ljutiti Švicarac aludirajući da to i nije baš bio ugodan razgovor, pogotovo ne za 'mladu nadu s poremećajem u ponašanju'.

"Ovo nije prvi put da on ima ogromnih problema s ponašanjem na terenu i izvan njega. Nadam se samo da će ga ATP teško kazniti, jer je mlad pa bi mu mogli progledati kroz prste, ali za ovo nema isprike. On u svakom meču ima isti problem. U svakom se meču ponaša jako zločesto. I povrh svega toga, problem je što zbog njegovog lošeg ponašanja ne stradava samo on, nego i ljudi oko njega, drugi tenisači, suci, dodavači lopti...", rekao je ovogodišnji osvajač Roland Garrosa švicarskim novinarima.

U četvrtak navečer objavljena je i vijest o kazni. Udruženje teniskih profesionalaca kaznilo je Australca s 10.000 dolara, zbog uvrede koju je izrekao tijekom dvoboja. Izrečena kazna od 10.000 dolara maksimalan je iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekršaje počinjene tijekom odigravanja meča.

Thanasi Kokkinakis je druga velika nada australskog tenisa, a pretpostavlja se da je djevojka na koju se odnosila Kyrgiosova rečenica hrvatska tenisačica Donna Vekić s kojom su mediji često povezivali 30-godišnjeg Wawrinku, nedavno rastavljenog oca 5-godišnje kćeri.

U priču se uključila i majka mladog Australca, Norlaila 'Nill' Kyrgios, tvrdeći da je s provokacijama prvi započeo Wawrinka.

"Oko za oko, zub za zub... malo se informirajte prije nego svi počnete blejati kao ovce. Zanovijetala...", poručila je gospođa Kyrgios 'kukavicama' na Twitteru i izazvala zgražanje.

"Prejadna obitelj! Sramota za tenis. Nimalo klase", "Imaš užasnog sina i čini mi se da je sve to naučio od tebe", samo su neki od komentara koje su zasuli Twitter profil Nickove majke, koja ga je zbog bujice uvreda na kraju i ugasila.

Kyrgios se, naime, pravdao da su njegove riječi bile reakcija na ono što je Wawrinka prethodno njemu izgovorio tijekom meča.

"Malo je previše brbljao. Dogodilo se u afektu, ne znam, jednostavno sam to rekao", izjavio je Kyrgios.

Uskoro ćemo saznati i koliko će ga te riječi koštati.

Kyrgios se javno ispričao Wawrinki

Nick Kyrgios javno se ispričao Wawrinki za uvredljivu rečenicu izgovorenu tijekom njihova sinoćnjeg dvoboja na turniru Masters serije u Montrealu, a zbog koje mu prijeti novčana kazna.

"Želim se ispričati za komentar koji sam dao tijekom sinoćnjeg meča protiv Stana", napisao je Kyrgios na svom twitter profilu u četvrtak, a isto ja napisao i na svojoj facebook stranici uz dodatak:

"Moj je komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim razinama. Kao dodatak osobnoj isprici, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo."

Linker
23. rujan 2024 00:37