NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
GAZI I NE STAJE!

Nastavlja se nevjerojatan niz 16-godišnjeg čuda iz Zagreba! Petra Marčinko upisala najveću pobjedu u karijeri

Nova velika pobjeda! Marčinko je bila neumoljiva protiv dvanaest godina starije protivnice
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. travanj 2022. 14:12

Samo jedan sat i petnaest minuta trebalo je Petri Marčinko za 25. uzastopnu pobjedu, ujedno i najveću pobjedu u mladoj karijeri 16-godišnje Zagrepčanke.

Petra je, naime, u portugalskom Oeirasu, na ITF turniru vrijednom 80.000 dolara za koji je dobila pozivnicu kao najbolja svjetska juniorka, nadigrala Kineskinju Lin Zhu, 106. na rang-listi, sa 6:3, 6:3. Znači, nakon četrnaest pobjeda u nizu u juniorskoj konkurenciji (titule na Orange Bowlu i Australian Openu), te deset u Antalyji na turnirima od 25.000 dolara u ožujku, Marčinko je nakon dvotjednog predaha na zemlji Oeirasa bila neumoljiva protiv dvanaest godina starije protivnice.

Lin Zhu je bila i 69. na rang-listi prije dvije godine, Kineskinja ima četrnaest titula na ITF razini, između ostalih je osvojila challenger od 60.000 dolara u meksičkom Irapuatu ove godine. Ništa joj od toga nije bilo od koristi protiv Marčinko, koja je meč otvorila sa 4:0, a na sličan način je dala do znanja suparnici i u drugom setu (4:1) da nema što tražiti u ovom dvoboju.

Marčinko će u 2. kolu igrati protiv bolje iz susreta Dalma Galfi (8. nositeljica) – Justina Mikulskyte.

Linker
07. svibanj 2024 01:51