AL BELLO Getty Images Via Afp
MEDVEDJEV JASAN

‘Ne bi to bilo nimalo pošteno, ali, da se mene pita igralo bi se samo na tvrdoj podlozi‘

Nigdje se ne osjećam kao na tvrdoj podlozi - rekao je trenutačno četvrti tenisač na svijetu
Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2023. 12:30

Znam da mogu dobro igrati na zemlji i travi, ali tvrda podloga je mjesto gdje se jedino osjećam maksimalno ugodno, rekao je ruski tenisač Danil Medvjedev nakon pobjede na Masters 1000 turniru u Miamiju.

U finalu je Medvjedev pobijedio Talijana Jannika Sinnera 7-5, 6-3 čime je osvojio 19. ATP titulu u karijeri. Od toga je osamnaest osvojio na tvrdoj podlozi, dok je jedini „uljez“ u svemu osvojeni turnir u Mallorci 2021. godine. U pitanju je bila travnata podloga.

Od osamnaest ATP naslova na tvrdoj podlozi deset ih je na otvorenom, a osam u dvorani.

„Kada bih ja odlučivao igralo bi se samo na tvrdoj podlozi. Naravno, ne bi to bilo nimalo pošteno, ali na toj podlozi uopće ne moram igrati svoj najbolji tenis, a opet ću pobjeđivati. To je velika razlika u odnosu na zemlju ili travu. Nigdje se ne osjećam kao na tvrdoj podlozi“, rekao je trenutačno četvrti tenisač na svijetu kojeg, kao i ostale, sada čeka odlazak na zemlju.

Na toj podlozi je 27-godišnji Medvjedev imao bljeskova. Primjerice, 2019. godine je u Monte Carlu pobijedio Novaka Đokovića i Stefanosa Tsitsipasa, ali to su izuzeci. Uostalom, u Roland Garrosu nikada nije otišao dalje od četvrtfinala što mu je iz 2019. najbolji rezultat na pariškom Grand Slam turniru.

Linker
30. travanj 2024 02:54