Kylie McKenzie

 INSTAGRAM/KYLIE MCKENZIE
TUŽBA URODILA PLODOM

‘Ne mogu biti sretnija‘; 651. igračica svijeta dobila devet milijuna dolara, trener javno osramoćen

‘Bilo je jako teško, ali sada osjećam da je sve vrijedilo‘, kazala je McKenzie
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2024. 13:53

Malo tko na svijetu čuo je za tenisačicu Kylie McKenzie. Na kraju krajeva, Amerikanka nikad nije ušla u Top 500, tako da to i nije pretjerano čudno. Ipak, 651. tenisačica svijeta ovih je dana postala bogatija za čak devet milijuna dolara, nakon što je dobila tužbu protiv Američke teniske organizacije (USTA).

McKenzie je, naime, u ožujku 2022. podnijela tužbu protiv USTA-e navodeći da je jedan od trenera iz te organizacije, Anibal Aranda, iskorištavao svoju ulogu kako bi ciljao ranjive sportašice i seksualno ih zlostavljao.

- Ne mogu biti sretnija s ishodom. Osjećam se potvrđeno. Bilo je jako teško, ali sada osjećam da je sve vrijedilo. Nadam se da mogu biti primjer drugim djevojkama da govore čak i kada je teško - kazala je McKenzie.

Premda se najčešće u slučajevima zlostavljanja zbog časti sakriva identitet žrtve, McKenzie je pristala da se njezino ime objavi u medijskim izvješćima koja pokrivaju njezinu tužbu, u kojoj je tvrdila da je USTA pokazala nemar jer je nije adekvatno zaštitila od seksualnog napada. Nadalje, navela je da je organizacija bila nemarna pri zadržavanju Arande kao trenera unatoč njegovom prethodnom seksualnom napadu na zaposlenicu USTA-e.

- Vrlo smo zadovoljni odlukom porote da nagradi gđu McKenzie za njezinu bol i patnju, ali još važnije vjerujemo da odluka žirija da dodijeli odštetu šalje ispravnu poruku svim sportskim organizacijama da moraju poduzeti potrebne korake kako bi zaštitili svoje sportaše - rekao je odvjetnik tenisačice.

Linker
10. svibanj 2024 13:53