Novak Đoković je i dalje glavna tema u teniskom svijetu

 MASAHIRO SUGIMOTO The Yomiuri Shimbun Via Afp
I DALJE GLAVNA TEMA

‘Ne slažem se s njim, ali Đoković nije kriminalac! Sve što mu se događalo u Australiji zaslužuje kritike‘

Nekadašnji tenisač, a danas direktor Mastersa u Miamiju, progovorio je o Novaku Đokoviću
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2022. 13:49

Srpski tenisač i dalje je glavna tema u teniskom svijetu od kada su ga Australci izbacili iz zemlje jer nije cijepljen. Blake se osvrnuo na slučaj Đoković i dodao kako Srbina želi na svojem turniru.

"Sve što nam treba u Miamiju je da se pojave Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković", rekao je Blake novinarima pa dodao:

"Ne slažem se s njegovim stavom o cijepljenju. Njegova odluka da ostane jedan od tri u 100 najboljih igrača koji nisu cijepljeni zasluženo nosi i veliku cijenu."

Ipak, Blake se ne slaže s postupcima Australaca.

"Sve što mu se događalo u Australiji zaslužuje kritike. Đoković nije kriminalac. On samo ima svoj stav prema cijepljenju. Ne sumnjam da je narušio svoj imidž, no isto tako ga smatram jednim od najpametnijih tenisača na Touru. To je pokazao bezbroj puta", rekao je Blake pa nastavio:

"Mnogi su nezadovoljni Novakom nakon kaosa s vizama i deportacijom. Nema sumnje da je i on djelomično kriv, ali je kriva i vlada Australije jer je loše postupala u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno vidjeti kamere i fotografe kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja na sud i gledati njegove mračne fotografije sa zadnjeg sjedišta kao da je neki kriminalac."

Đoković je turnir na Floridi osvojio šest puta i tako stao uz bok Andreu Agassiju kao najuspješniji tenisač na tom turniru.

Linker
18. travanj 2024 14:37