EMMANUEL DUNAND Afp
ĐOKOVIĆ NE MISLI STATI

‘Ne znam hoće li me kazniti, ali me kao Srbina boli ovo što se događa s Kosovom, opet bih to ponovio‘

Srpski je tenisač pojasnio zašto je napisao da je ‘Kosovo srce Srbije‘
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 20:47

Najbolji srpski tenisač Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je u dva sata i 26 minuta igre pobijedio Amerikanca srpskog porijekla Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Đoković je nakon tog meča na kameru markerom napisao ‘Kosovo je srce Srbije‘ i tako podigao prašinu u regiji. Nakon toga nije želio šutjeti ili povući svoj prvotni potez, tvrdi kako bi sve napravio opet.

image

Novak Đoković

EMMANUEL DUNAND Afp

- Nisam političar i nemam namjeru ulaziti u političke debate. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su protjerani iz općina. Najmanje što sam mogao napraviti je ovo. Osjećam odgovornost kao javna ličnost i sin čovjeka rođenog na Kosovu, osjećam potrebu pokazati podršku i cijeloj Srbiji. Ne znam što donosi budućnost za srpski narod i Kosovo, ali potrebno je pokazati podršku - rekao je Đoković pa dodao:

- Ne znam što će biti. Znam da je bilo primjedbi od strane međunarodnih novinara. Ne znam hoće li me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Ja sam protiv ratova i bilo kojeg konflikta, to sam u javnosti uvijek i isticao. Ova situacija s Kosovom je presedan po povelji UN-a i svih prava. Jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, tamo se dogodila najveća bitka, najvažniji manastiri su tamo... Puno je razloga, a posebno zato što je to istina - poručio je Đoković čije riječi prenosi Kurir.

Linker
20. travanj 2024 00:57