FRANK MOLTER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Frank Molter/alamy/alamy/profimedia
SAZNALA DIJAGNOZU

Nekad druga igračica svijeta odlučila reći konačno zbogom tenisu: ‘Ne mogu se više boriti na najvišoj razini‘

U karijeri je osvojila šest WTA turnira, ali je isto tako na Grand Slam turnirima ostala pomalo dužna
Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2023. 10:30

Zbog kroničnih problema s leđima 27-godišnja estonska tenisačica Anett Kontaveit je službeno najavila kako će nastupiti na skorašnjem Wimbledonu i potom otići u tenisku mirovinu.

„Nakon više liječničkih mišljenja, ali i konzultacija sa svojim liječničkim timom, rečeno mi je da imam degeneraciju lumbalnog leđnog diska. Sve to mi ne dopušta obavljanje treninga u punom opsegu, kao ni natjecanje na najvišoj razini. Zato sam odlučila odigrati Wimbledon, uživati u njemu te se potom oprostiti od profesionalnog tenisa“, rekla je Kontaveit koja je u nekim periodima 2022. godine bila i druga tenisačica svijeta.

U karijeri je osvojila šest WTA turnira, ali je isto tako na Grand Slam turnirima ostala pomalo dužna. Njen najbolji rezultat na četiri najveća turnira je četvrtfinale Australian Opena 2020. godine. Na US Openu je dva puta igrala osminu finala, a u Roland Garrosu jednom tu fazu natjecanja.

Od listopada 2022. su krenuli njeni veći problemi s leđima te je stalno uzimala stanke, a sve je na kraju rezultiralo konačnom odlukom o napuštanju profesionalnog tenisa.

Linker
28. travanj 2024 04:15