Slavlje igrača Svijeta

 GLYN KIRK Afp
PREOKRET NA LAVER CUPU

Neočekivan poraz Novaka Đokovića u Londonu, Tiafoe spasio četiri meč-lopte za povijesnu pobjedu Svijeta!

Svijet tako može do konačne pobjede ukoliko u sljedećem meču Frances Tiafoe svlada Tsitsipasa
Piše: HinaObjavljeno: 25. rujan 2022. 19:15

Američki tenisač Frances Tiafoe u dramatičnom je dvoboju pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa 1-6, 7-6(11), 10-8 te je reprezentaciji Svijeta osigurao pobjedu protiv Europe na Laver Cupu u Londonu.

Uoči nedjelje Europa je imala veliku prednost od 8-4. No, sva tri uvodna meča posljednjeg dana borbe u Londonu dobio je Svijet. Zaključeno je pobjedom Tiafoea u sjajnom meču gdje je Amerikanac spasio čak četiri meč-lopte tijekom tie-breaka drugog seta. Od 8-4 za Europu tako je Svijet došao do konačne pobjede od 13-8 budući da posljednjeg dana svaka pobjeda vrijedi tri boda.

image

Frances Tiafoe

ADRIAN DENNIS Afp

Tiafoe je statirao u prvom setu, od 1-1 Tsitsipas je odjurio do 6-1, ali je od početka drugog seta krenula velika borba. Kulminirala je u tie-breaku koji je trajao gotovo 20 minuta, a Tiafoe je spasio četiri meč-lopte. Isto tako, iskoristio je svoju treću set loptu te u super tie-breaku trećeg seta poveo 8-4.

Uspio se grčki tenisač vratiti do 7-8 i 8-9, ali dalje nije mogao. Tiafoe je pobijedio i time Svijetu donio prvu pobjedu protiv Europe u ovom natjecanju. U prethodna četiri sudara uvijek su slavili europski tenisači. Iduće godine domaćin Laver Cupu bit će Vancouver.

Tijekom nedjelje, a prije ovog meča, prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murrayja 2-6, 6-3, 10-8. Potom je Auger-Aliassime ostvario veliku pobjedu te je bio bolji od Novaka Đokovića 6-3, 7-6(3).

image
GLYN KIRK Afp

Auger-Aliassime je odigrao sjajan meč protiv Đokovića, premda je srpski tenisač ogled otvorio breakom. No, ne samo da je Kanađanin vratio break minusa, već je u nastavku prvog seta još jednom napravio break za 6-3.

Kanađanin je zatim poveo i 3-1 u drugom setu, ali se Đoković uspio vratiti i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Auger-Aliassime poveo 3-1 pa 6-2 i time riješio meč.



Laver Cup: Europa - Svijet 8-13

Berrettini/Murray - Auger-Aliassime/Sock 6-2, 3-6, 8-10

Novak Đoković - Felix Auger Aliassime 3-6, 6-7(3)

Stefanos Tsitsipas - Frances Tiafoe 6-1, 6-7(11), 8-10



ATP Metz: Sonego do trećeg naslova

Talijanski 27-godišnji tenisač Lorenzo Sonego (ATP - 65.) pobjednik je dvoranskog ATP turnira u francuskom Metzu, gdje je u finalu pobijedio Kazahstanca Aleksandera Bublika (ATP - 44.) sa 7-6 (3), 6-2.

Sonegu to treći naslov u karijeri, a prvi u dvoranskim uvjetima, dok je Bublik u svom sedmom finalu ostao na jednom naslovu osvojenom ove godine u Montpellieru.

Talijan je u Metzu nastavio dominaciju koju ima u mečevima protiv dvije godine mlađeg Kazahstanca od kojeg na ATP Touru i na Grad Slam turnirima još nije izgubio set, a pobijedio ga je četiri puta.

Sonego je kao pobjednik zaradio 81.310 eura i 250 bodova, što će mu donijeti skok od 20 mjesta na ATP ljestvici na kojoj će u sljedećem tjednu biti na 45. mjestu.

Bublik je zaradio 150 bodova i 47.430 eura, a na novoj ljestvici će biti na 41. poziciji.

Linker
19. travanj 2024 17:51