OČAJNI TENISAČI

Nesnosne vrućine u Australiji: 'Organizatori čekaju da netko od nas umre na terenu'

Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2014. 13:44

Kanađanin Frank Dancevic, koji je kolabirao tijekom susreta 1. kola Australian Opena, kritizirao je organizatore prvog Grand Slam turnira sezone što tjeraju tenisače da igraju u nehumanim uvjetima, pri temperaturi od 41 stupnja Celzijusovih.

Dancevic je kolabirao u drugom setu i bio je oko minutu u nesvjestici. Uspio je nastaviti meč, ali je izgubio od Francuza Benoîta Pairea sa 6-7, 3-6, 4-6. Danas su mečeve na tropskoj vrućini u Melbourneu predali Robin Haase, John Isner, Julian Reister te Radek Stepanek.

- Čitav život igram mečeve od pet setova, a ovdje sam se onesvjestio od vrućine nakon jednog i pol seta. Ovo su nehumani uvjeti, to nije fer prema nikome, niti prema igračima, niti prema gledateljima. Mnogi se igrači žale, ali organizatore to nije briga, oni i dalje misle da je normalno igrati po toj vrućini, i tako će raditi sve dok netko ne umre na terenu - izjavio je Dancevic.

Viktoria Azarenka je sa 7-6(2), 6-2 nadigrala Šveđanku Johannu Larsson, ali se također požalila na veliku vrućinu koja vlada u Melbourneu.

- Kakav je bio osjećaj igrati? Kao da me netko stavio u tavu za pečenje – rekla je druga nositeljica turnira.