Goran Ivanišević
 REUTERS/Tony O'Brien
PRISJEĆANJE NA VELIKE DANE

'NETKO JE POSLAO JOVU DA MI PRIČA VICEVE!' Goran Ivanišević otkrio što je preokrenulo polufinale: 'Svi navijaju za njega, organizatori i danas žale'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2020. 22:10

Nekadašnji osvajač Wimbledona i ponajbolji hrvatski tenisač u povijesti Goran Ivanišević danas je trener prvog reketa svijeta, Novaka Đokovića. Samim time, posebno je zanimljiv srpskoj javnosti koja ga je imala prilike pobliže upoznati nakon njegovog gostovanja u njihovoj poznatoj TV-emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Tamo je Goran ispričao jednu antologijsku anegdotu iz dugotrajnog polufinala u All England Clubu protiv domaćeg dečka Tima Henmana.

- Cijela Engleska navijala je za Henmana iako je bilo i mojih navijača. Znam da je prvi prekid meni pomogao, netko je poslao tu kišu. U svlačionici nisam bio najbolje volje jer sam gubio 1:2 u setovima, kad je ušao Jovo Savić, sparing-partner sestara Williams i počeo pričati viceve. U tih sat vremena ja sam umirao od smijeha, zaboravio i na Henmana, kišu, Wimbledon... Opustio me i onda sam znao da je to - to."

Znamo kako je sve završilo - pobjedom na "veliki ponedjeljak" hrvatskog sporta nad australskim tenisačem Patrickom Rafterom.

- Da bi nešto moglo biti, osjetio sam na treningu dva dana prije početka. Stvarno sam dobro servirao i onda sam nakon drugog kola osjetio da bi se moglo nešto dobro dogoditi. Svi su mislili da ću izgubiti sljedeći, ali ja sam igrao sve bolje i bolje.

Objasnio je Goran i kako je došao do famozne pozivnice...

- Oni nisu imali osam svojih dobrih igrača za pozivnice pa su mi dali jednu. Mislim da su požalili što su to učininili jer dobio sam Henmana u polufinalu, njihovog heroja nacije...

Linker
18. travanj 2024 23:36