Paula Badosa

 ULISES RUIZ Afp
OSIGURALA POLUFINALE

Nezaustavljiva Španjolka stigla do osme pobjede u nizu! Igra kao u transu i najavljuje velike stvari

Pobjeda protiv Sakkari šesta je za nju protiv tenisačice iz TOP 10 u poretku svjetskog tenisa.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 14. studeni 2021. 08:16

Španjolska tenisačica Paula Badosa (23) osigurala je polufinale WTA Finalsa u Guadalajari, pobijedivši u drugom nastupu u skupini Grkinju Mariju Sakkari sa 7:6 (4), 6:4. Prolazak skupine i matematički je osigurala u trenutku kad je meč između Arine Sabalenke i Ige Swiatek otišao u treći set. Bjeloruskinja je na kraju slavila s 2:6, 6:2, 7:5.

Badosa, Katalonka rođena u New Yorku gdje su joj roditelji radili u modnoj industriji, ove godine, a posebno posljednjih mjesec dana, igra kao u transu. Prije Guadalajare je osvojila Indian Wells koji ljubitelji tenisa zovu i "peti Grand Slam", i trenutno je u nizu od osam pobjeda.

Pobjeda protiv Sakkari šesta joj je nad igračicom iz Top 10, a sve se dogodile ove godine, uključujući trijumf 6:4, 6:0 protiv 2. tenisačice svijeta Arine Sabalenke na startu ovog turnira.

- Prvu pobjedu protiv Top 10 suparnice sam ostvarila prije samo nekoliko mjeseci. Sve mi je ovo bilo novo, trebalo mi je iskustva. Mislim da sam ga sada stekla i da sam prilično konkurentna - obrazložila je Badosa svoj pobjednički niz.

U ovu je godinu ušla kao 70. igračica svijeta, danas je već na desetom mjestu, a nakon Guadalajare će biti najmanje osma...

Linker
05. svibanj 2024 03:53