Nick Kyrgios

 CLIVE BRUNSKILL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Clive Brunskill/getty Images/profimedia
U NOVOJ ULOZI

Nick Kyrgios okrenuo leđa Australiji: ‘To kako su me tretirali se ne zaboravlja. Jamčim da neću igrati za njih‘

Dok izbiva s teniskih terena, Kyrgios je počeo graditi medijsku karijeru, a u utorak je debitirao kao novinar na Australian Openu
Piše: HInaObjavljeno: 24. siječanj 2024. 09:32

Australski tenisač Nick Kyrgios rekao je da neće predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine čak i ako bude spreman zbog načina na koji su se prema njemu ponašali uoči Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru.

Bivši finalist Wimbledona također nije bio razmatran za sudjelovanje na OI u Rio nakon što je šefica Australskog olimpijskog odbora Kitty Chiller rekla da se njegovo ponašanje prati prije odabira tima.

"Ipak, ono što jamčim jest da ako budem spreman igrati, neću se staviti na raspolaganje za Olimpijske igre", napisao je 28-godišnji Kyrgios u kolumni u novinama "Fairfax".

"Način na koji su me tretirali Australski olimpijski odbor i bivša šefica misije Kitty Chiller nikada neće biti zaboravljen. Zabraniti mi da igram na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. bila je sramota. Tada sam bio 13. na ATP ljestvici i imao sam pravu priliku osvojiti medalju", dodao je.

"To što su mi zabranili da predstavljam svoju zemlju zbog ponašanja je nešto što jednostavno ne mogu zaboraviti."

Kyrgios se borio s ozljedama koljena, stopala i zapešća otkako se povukao s prošlogodišnjeg Australian Opena i odigrao je samo jedan meč od Japan Opena u listopadu 2022.

Dok izbiva s teniskih terena, Kyrgios je počeo graditi medijsku karijeru, a u utorak je debitirao kao novinar na Australian Openu gdje je razgovarao s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem nakon četvrtfinala.

Osvajač sedam ATP naslova Kyrgios je prošlog mjeseca rekao da će u najboljem slučaju igrati još dvije sezone, a u srijedu je napisao da se raduje nastavku rada s medijima nakon umirovljenja.

Australski olimpijski odbor (AOC) imenovao je bivšu biciklisticu Annu Meares za šeficu misije za OI u Parizu.

"AOC ima visoko poštovanje prema Nicku Kyrgiosu kao australskom sportašu velikih sposobnosti", rekao je glasnogovornik AOC-a u srijedu. "Svaki sportaš ima pravo donositi vlastite odluke o svojoj budućnosti i te se odluke poštuju."

Linker
20. svibanj 2024 18:33