GLYN KIRK
 ATP  LONDON

Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof nisu uspjeli ostvariti i treću pobjedu u skupini

Mogući suparnici Mektića i Koolhofa u subotnjem polufinalu su i Mate Pavić te Brazilac Bruno Soare
Piše: HinaObjavljeno: 19. studeni 2020. 15:17

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof nisu uspjeli ostvariti i treću pobjedu u skupini "Mike Bryan" na ATP finalu u Londonu, bolji od njih bili su Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo sa 6-4, 6-7 (2), 10-8.

Mektić i Koolhof su i prije ovoga susreta osigurali prolazak u polufinale s prvog mjesta u skupini, dok su Kubot i Melo izgubili izglede za prolazak dalje.

Ipak, dvoboj je bio vrlo kompetitivan, Mektić i Koolhof odmah u drugoj igri nisu iskoristili tri "break-lopte" da bi cijenu za to platili u petoj kada je Mektić izgubio svoj početni udarac. To je poljsko-brazilskoj kombinaciji bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

U drugom setu Mektić i Koolhof uspjeli su ostvariti "break" i povesti sa 4-2, no kada je servirao za poravnanje u meču i Koolhof je pokleknuo na svom početnom udarcu, pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao "tie-break" u kojemu je hrvatsko-nizozemska kombinacija dominirala od početka.

Kubot i Melo uspjeli su se sa tri uzastopna osvojena poena o odlučujućem setu odvojiti na 7-4 te zadržali tu prednost iako su Mektić i Koolhof smanjili na 9-8 i kod tog rezultata na servisu je bio Mektić. No, tada je Kubot odlično reternirao i ostavio Mektića bez izgleda na voleju.

Ram i Salisbury u polufinalu uz Mektića i Koolhofa

Američko-britanski par Rajeev Ram - Joe Salisbury plasirali su se u polufinale ATP Finala u londonskoj O2 Areni pobijedivši u dvoboju 3. kola skupine "Mike Bryan" dvostruke osvajače Roland Garrosa Nijemce Kevina Krawietza i Andreasa Miesa sa 7-6 (5), 6-7 (4), 10-4.

Ram i Salisbury će u polufinale kao drugoplasirani u skupini u kojoj su prvo mjesto već nakon dva kola osigurali Mektić i Koolhof.

Polufinalisti skupine "Mike Bryan" će svoje suparnike za finale doznati u petak, nakon mečeva zadnjeg kola u skupini "Bob Bryan" u kojoj još uvijek izglede za plasman u polufinale imaju sva četiri para. Od 13 sati će svoje mjesto u polufinale tražiti Splićanin Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares koji igraju protiv Australca Johna Peersa i Novozelanđanina Michaela Venusa. Paviću i Soaresu pobjeda u dva seta osigurava mjesto u polufinalu.

U drugom dvoboju te skupine, od 19 sati, sastat će se dosad neporaženi španjolsko-argentinski par Marcel Granollers - Horacio Zeballos i austrijsko-francuska kombinacija Juergen Melzer - Edouard Roger-Vasselin.

ATP Finale, skupina "Mike Bryan" - 3. kolo

Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polj/Bra) - Wesley Koolhof/NIKOLA MEKTIĆ (Niz/HRV) 6-4, 6-7 (2), 10-8

Rajeev Ram/Joe Salisbury (SAD/VB) - Kevin Krawietz/Andreas Mies (Njem) 7-6 (5), 6-7 (4), 10-4

Ljestvica

1. Koolhof/MEKTIĆ 3 2 1 5-3 4

2. Ram/Salisbury 3 2 1 4-4 4

3. Krawietz/Mies 3 1 2 4-4 2

4. Kubot/Melo 3 1 2 3-5 2

Linker
26. travanj 2024 21:37