AFP
ČILIĆ

'Nisam imao slabe točke u igri'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2014. 11:57

Marin Čilić bio je iznimno zadovoljan nakon plasmana u četvrtfinale prvog teniskog ATP turnira sezone u australskom Brisbaneu...

Čilić je u 2. kolu sa 7-5, 7-5 izbacio petog nositelja Grigora Dimitrova, a pritom je pružio izvanrednu partiju, pogotovo na svom početnom udarcu.

- Bio je to jedan odličan meč, rekao bih s obje strane. Što se moje igre tiče bila je to visoka kvaliteta tenisa, pogotovo kada je u pitanju moj servis koji je danas funkcionirao fantastično. Rekao bih da nije bilo nijednog segmenta u igri koji je slabo danas funkcionirao. Vrlo sam zadovoljan pogotovo nakon prvog teškog meča (Denis Istomin) i probijanja leda u novoj sezoni – rekao je Čilić nakon pobjede u prvom međusobnom ogledu s 22-godišnjim bugarskim tenisačem.

Našeg tenisača u četvrtfinalu očekuje dvoboj protiv Japanca Keija Nishikorija, drugog nositelja turnira, s kojim se dosada susretao pet puta (tri poraza i dvije pobjede).

- Susretali smo se nekoliko puta i dobro ga poznajem. Vjerujem da će to biti vrlo težak meč. On je danas pokazao da je u vrlo dobroj formi, a očito mu jako odgovara i ova podloga u Brisbaneu. No mislim da će ključ biti u mom servisu i ako budem uspio nametnuti svoj ritam, nadam se da bih mogao pronaći tih par šansi i iskoristiti ih u svoju korist – zaključio je 37. igrač svijeta.

Linker
19. rujan 2024 18:12