ATP MADRID

Nishikori zaustavio Španjolce

Piše: HinaObjavljeno: 10. svibanj 2014. 10:10

Poznati su svi polufinalisti turnira u Madridu, a trojica od četvorice sudionika polufinala su Španjolci. Uljez među njima je Japanac Kei Nishikori koji je "spasio svijet" pobjedom protiv Felicijana Lopeza.

Sva četiri četvrtfinalna dvoboja dovršena su u dva seta, a najduže je potrajao dvoboj između Davida Ferrera i Ernestsa Gulbisa. Ferrer je uspio slaviti sa 7-6, 6-3 za sat i 50 minuta igre čime je ostavio Gulbisa bez pobjede i u trećem međusobnom dvoboju.

Rafael Nadal odigrao je još jedan dobar meč i potpuno je nadigrao Tomaša Berdycha. Konačnih 6-4, 6-2 ostvareno je za manje od sat i pol igre čime je stigao do 17. uzastopne pobjede protiv Berdycha nakon što je Čeh dobio tri susreta u nizu 2005. i 2006. godine. U ovom susretu nije imao neke velike šanse, Nadal je vrlo dobro servirao i dominirao u izmjena natjeravši Berdycha na puno promašaja.

Treći Španjolac u polufinalu je Roberto Bautista-Agut koji je također u dva seta bio bolji od kolumbijskog kvalifikanta Santiaga Giralda.

Četvrtfinalni program zaključili su Kei Nishikori i Feliciano Lopez, Lopez je imao priliku osigurati naslov pobjednika Španjolskoj, međutim Nishikori ostaje braniti ugled "ostatka svijeta". Japanac je slavio s dva puta po 6-4 i igrat će protiv Davida Ferrera dok u drugom polufinalu Rafael Nadal igra protiv Bautista-Aguta.

ATP Madrid, četvrtfinale:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Tomaš Berdych (Češka, 6) 6-4, 6-2

Roberto Bautista-Agut (Španjolska) - Santiago Giraldo (Kolumbija, Q) 6-3, 6-4

Kei Nishikori (Japan, 10) - Feliciano Lopez (Španjolska) 6-4, 6-4

David Ferrer (Španjolska, 5) - Er nests Gulbis (Latvija) 7-6(3), 6-3

Linker
24. rujan 2024 17:34