PARIS, FRANCE - MAY 27: Donna Vekic of Croatia looks on during her women's singles match against Bojana Jovanovski of Serbia during day four of the 2015 French Open at Roland Garros on May 27, 2015 in Paris, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
 Clive Brunskill / 2015 Getty Images
WTA TAŠKENT

Ništa od drugog naslova za Donnu Vekić: U finalu glatko poražena od Japanke Hibino

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela osvojiti naslov pobjednice WTA turnira u Taškentu, bolja od nje u finalu je sa 6-2, 6-2 bila Japanka Nao Hibino nakon sat i 11 minuta igre.
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2015. 13:44

Vekić, prije turnira u Taškentu 137. igračica svijeta, tako je u svom četvrtom nastupu u finalu nekog WTA turnira po treći puta izašla kao poražena. Ovo joj je bio drugi nastup u finalu Taškenta, gdje je prije tri godine kao 16-godišnjakinja stigla do svog prvog WTA finala, a izgubila je i finale Birminghama 2013. Jedini naslov u dosadašnjoj karijeri tako joj ostaje trijumf iz Kuala Lumpura prošle godine.

Za 20-godišnju Hibino, dosada 117. na WTA ljestvici, ovo je bio daleko najuspješniji tjedan u karijeri, jer prije Taškenta nikada nije igrala niti u polufinalu na WTA Touru.

Dvoboj Vekić i Hibino loše je započeo po našu igračicu koja je izgubila servis već u prvoj igri. Iako se u svakom gemu igralo ravnopravno, u ključnim je trenucima čvršća bila Japanka koja je uspijevala vraćati lopticu u teren iz svih pozicija, dok je Vekić, koja je imala inicijativu u većini poena, prečesto griješila u odsudnim trenucima.

Vekić je imala priliku za povratak u prvi set kada je kod zaostatka 2-4 osigurala "break-loptu", ali u tom poenu nije uspjela slomiti obranu Hibino, da bi u sljedećoj igri po drugi put u susretu izgubila servis.

Ključan po rasplet bio je početak drugog seta kada je Vekić ponovno odmah izgubila gem na svoj početni udarac iako je povela sa 40-0. Kod rezultata 1-2 stigla je do dvije vezane "break-lopte" na servis Hibino, ali Japanka ju je još jednom "izludila" nevjerojatnom obrambenom igrom vrativši nekoliko teških lopti nakon čega je Vekić griješila i Hibino je stigla do vodstva od 3-1. Kako neće biti preokreta postalo je jasno nakon sljedeće igre u kojoj je Vekić još jednom izgubila servis iako je prva stigla do gem-lopte, a Hibino je povela sa 4-1 uz dvostruki "break".

FINALE:

Nao Hibino (Jap) - DONNA VEKIĆ (HRV) 6-2, 6-2

Linker
23. rujan 2024 22:14