AFP
FED CUP

Njemačka i Češka u finalu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2014. 14:39

Tenisačice Njemačke prve su izborile finale Fed Cupa, nakon što je Angelique Kerber nakon dva sata i 14 minuta fantastične borbe pobijedila Australku Samanthu Stosur.

Kerber je treći bod Njemicama u Brisbaneu donijela pobjedom 4-6, 6-0, 6-4, čime je svojoj reprezentaciji osigurala prvi finale Fed Cupa u 22 godine! Posljednji put Njemačka je uzela naslov u ovom natjecanju 1992. godine, a tada je u ekipi bila izbornica današnje reprezentacije Barbara Rittner.

Stosur je sjajnom igrom i gromovitim servisima uzela prvu dionicu rezultatom 6-4, no potom je u idućih 13 gemova uzela svega dva! Kerber je nakon 6-0 u drugom setu vodila 5-2 u trećem i servirala je za meč, no Stosur je nadu za preokret zadržala breakom bez izgubljenog poena. Potom je uspjela zadržati i svoj početni udarac, no Kerber je pri drugom pokušaju servisa za meč ipak zaključila priču i plasirana Njemačku u veliki finale.

Tenisačice Češke kompletirale su finalnu postavu Fed Cupa pobijedivši reprezentaciju Italije u Ostravi rezultatom 3-0.

Treći bod Češkoj donijela je Petra Kvitova, koja je u subotu slavila protiv Camile Giorgi i dovela Češku u vodstvo 2-0. Ovoga je puta bivša pobjednica Wimbledona bila bolja od Roberte Vinci sa 6-3, 7-5 nakon sat i pol vremena igre.

Kvitova je spasila čak devet break-lopti u današnjem susretu, dok je bila vrlo efikasna u igri protiv servisa. Oduzela je početni udarac Talijanki u četiri navrata iz osam pokušaja, po dva put u oba seta.

Češka će se za treći naslov u posljednje četiri godine boriti protiv Njemačke, koja je u ranojutarnjim satima nedjelje slavila u gostima kod Australije s 3-1.

Bit će to prvi susret Njemačke i Češke u finalu Fed Cupa.

Fed Cup, polufinale:

Češka – Italija 3-0

Kvitova – Vinci 6-3, 7-5

Australija – Njemačka 1-3

Stosur – Kerber 6-4, 0-6, 4-6

Linker
24. rujan 2024 06:30