GLYN KIRK Afp
ĐOKOVIĆ NAKON LAVER CUPA

‘Normalno je da je Federer igrao oproštajni meč s Nadalom. Moj najveći rival? Sve dok će igrati - Rafa!‘

Zanimljiva je bila izjava Novaka Đokovića nakon završetka Laver Cupa u Londonu
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 14:40

Reprezentacija Svijeta je prvi put od osnutka natjecanja pobijedila Europu s ukupnih 13-8. Od 8-4 za Europu tako je Svijet došao do konačne pobjede od 13-8 budući da je posljednjeg dana natjecanja svaka pobjeda vrijedila tri boda.

Posljednjeg dana Europljani su poraženi u sva tri meča. Novak Đoković je izgubio od Kanađanina Felixa Auger Aliassimea 3:6, 6:/(3), Stefanos Tsitsipas od Francesa Tiafoea 6:1, 6:7(11), 8:10, dok su u paru Berrettini i Murray izgubili od Auger-Aliassimea i Socka sa 6:2, 3:&, 8:10.

"Imao sam problema sa zapešćem desne ruke zadnjih četiri ili pet dana, ali držao sam to pod kontrolom. U subotu je sve bilo pod kontrolom, ali sada nije bilo tako. Nisam mogao servirati brzo ni precizno kako sam želio. Ali ne želim ništa oduzimati Felixu, on je bio sjajan. Jako dobro je servirao i bio je jako čvrst s osnovne linije", rekao je Đoković, pa nastavio.

"Bilo je to par uzbudljivih dana, posebice jer se Roger Federer opraštao od tenisa i mislim da smo svi osjetili jako dobru energiju zbog svog njegovog doprinosa tenisu. On je osnivač Laver Cupa, ovo su njegove ideje i bio je to fantastičan način za reći zbogom."

Objašnjava Đoković kako je veliki poklonik Laver Cupa.

"Natjecanje je jedinstveno jer nam omogućava da upoznamo jedni druge, zabavimo se i naravno da budemo kompetitivni kada smo na terenu. Bio sam jako sretan što sam bio dio momčadi Europe. Nažalost smo izgubili, ali bio je to fantastičan tjedan kojeg ću dugo pamtiti."

Objašnjava Đoković i kako mu je posve razumljivo da je Rafael Nadal bio partner Rogeru Federeru u njegovom oproštajnom meču.

"Igrao sam s Federerom prije 4 godine u Vancouveru, ali mislim da je bilo bolje da je na kraju igrao s Nadalom jer je njihov rivalitet poseban. Očito je i moj rivalitet s njima dvojicom također poseban, ali je njihov veći, tako da mi nije smetalo što je igrao s njim. Zapravo sam jako uživao", objasnio je srpski tenisač.

Na kraju je upitan tko je njegov najveći rival nakon odlaska Rogera Federera u mirovinu?

"Rafa je i dalje ovdje i sve dok igra on će biti moj najveći rival", zaključio je Đoković.

Linker
25. travanj 2024 10:56