DAVID GRAY Afp
OVO NE MOŽE SVATKO

Novak Đoković i stručnjake ostavio u totalnom čudu: ‘On nije običan čovjek, ne znam kako je to uspio‘

Đoković je u Australiji stigao do svog trofeja iako je u 3. kolu doživio povredu mišića abdomena
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2021. 08:42

Jedan od fizioterapeuta ATP Toura želio je ostati anoniman u razgovoru za internetski portal 'Punto de Break' u kojem je progovoio o povredi koju je Novak Đoković zadobio u meću protiv Taylora Fritza, a o kojoj su se potom raspisali brojni mediji.

Podsjetimo, Đoković je u Australiji stigao do svog devetog trofeja iako je u trećem kolu doživio povredu mišića abdomena. Brojni tenisači tada su govorili kako Nole glumi ozljedu i kako su to samo trikovi kojima se koristi u svojim mečevima.

- To je jako osjetljivo područje tijela koje zahtijeva delikatan. Kada dođe do određenog napuknuća onda morate vidjeti u kojem se to razmjeru dogodilo. Čak i da je riječ o malom napuknuću gotovo je nemoguće nastaviti s igrom. Ako je rascjep pravocrtan je moguće, ali uz velike bolove. Dubina tog napuknuća je također važna. Novakova igra ipak upućuje na to da je to bilo dosta plitko.

Rekao je fizioterapeut, pa istaknuo kako je gotovo nemoguće igrati s takvim bolovima.

image
DAVID GRAY Afp

- To vam je ovako. Zamislite da vas netko ubode iglom u trbuh, vlakna na tom mjestu napuknu i počinju se pomicati u jednom smjeru kada se istežu, na jedan način kod backhanda, a na drugi kod forehanda. Reagiraju čak i pri običnom hodanju ili disanju.

Također mu nije jasno kako je Đoković mogao odigrati turnir do kraja.

- Osobno, ne znam nikoga tko ima takvo napuknuće, a da može udarati lopticu, iako, Đoković je druga vrsta čovjeka što me dovodi do toga da mogu zaključiti da je napuknuće bilo plitko, u suprotnom se ne bi mogao kretati. On je to uspio, ne znam kako, ali je uspio.

Linker
19. travanj 2024 16:00