ELVIS BARUKCIC Afp
U RAZGOVORU S TALIJANIMA

Novak Đoković otvorio dušu i progovorio o ratu: ‘Vidio sam patnju svoje obitelji, siromaštvo svoje zemlje‘

Srpski tenisač se osvrnuo na rat u Ukrajini, a podijelio je i svoja iskustva s ratnim razaranjima
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2023. 19:42

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković se u razgovoru za talijanske medije dotaknuo rata u Ukrajini. Srbin je istaknuo kako on kao dijete rata zna što znače takvi sukobi i da u ratovima nema pobjednika.

- Jedino što mogu reći, kao dijete rata, je ovo: Nitko ne pobjeđuje u ratu! Rat je najružnija stvar u životu, najgori čovjekov izum, najgora ideja u povijesti - rekao je Đoković pa nastavio:

- Vidio sam dva rata, civilni u Jugoslaviji i NATO bombardiranje. Vidio sam patnju svoje obitelji, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto puno veće od nas. Samo se molite Bogu da ga sutra prekine.

Đoković je nastavio o ratu u Ukrajini.

- Nažalost, rat u Ukrajini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a trajat će dugo. Čitao sam članak o posljedicama ratnih trauma. One utječu na zdravlje, posebno na probavu - rrekao je Đoković pa dodao:

- Imao sam problema s mikrobiomom, karijera mi je krenula uzlaznom putanjom tek kad sam saznao da sam intolerantan na gluten i mliječne proizvode, a to je možda povezano s ratom.

Srbin je na kraju istaknuo kako ne može podržati niti jedan rat.

- Najgora stvar je gubitak voljene osobe koji ostavlja prazninu u svakoj obitelji. Zato nikad ne mogu podržati rat - zaključio je Đoković.

Linker
09. travanj 2024 15:49