ATP ŠANGAJ

Novak Đoković preko Tsonge do finala, Nadal nemoćan protiv Del Potra

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković u prvom polufinalnom ogledu svladao sedmog nositelja Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, Nadal izgubiom od Del Potra
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2013. 15:55

Drugi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, prvi je finalist ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, na kojem brani naslov pobjednika.

Đoković je u prvom polufinalnom ogledu svladao sedmog nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6-2, 7-5 nakon jednog sata i 34 minute igre. U nedjelju će se boriti za svoj 15. naslov u karijeri na ATP Masters 1000 turnirima, odnosno 39. ukupno, protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će od 14 sati po srednjoeuropskom vremenu snage odmjeriti Španjolac Rafael Nadal i Argentinac Juan Martin del Potro.

Đoković je ogled protiv Tsonge otvorio vodstvom 3-0, ali je Francuz u petog gemu nadoknadio break zaostatka i smanjio na 3-2. No, srpski tenisač je dominirao u nastavku, napravio je još dva breaka do kraja seta i osvojio ga sa 6-2.

U drugom setu je opet Đoković prvi stigao do breaka, ali ga je izgubio u sedmom gemu, kada su suci krivim odlukama pomogli Tsongi. No, Đoković je u 12. gemu još jednom oduzeo servis Francuzu i osigurao finale.

Branitelj naslova imao je u ovom meču 22 izravna poena i samo 14 neforsiranih pogreška, dok je Tsonga upisao 21 izravni poen, ali i 35 neprisiljenih pogrešaka.

Bila je to deveta uzastopna pobjeda Đokovića protiv Tsonge, nakon što je Francuz dobio pet od prvih sedam njihovih mečeva.

Argentinski tenisač Juan Martin Del Potro iznenadio je prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, te će se u nedjelju u Šangaju boriti za svoj prvi naslov iz serije Masters 1000 turnira.

Nakon sat i 46 minuta igre Del Potro je po četvrti put u svojoj karijeri, nakon duge četiri godine čekanja i pet uzastopnih poraza, svladao španjolskog tenisača sa 6-2, 6-4. Fantastičan je meč odigrao Argentinac, kako na vlastitom servisu, tako i protiv početnog udarca suparnika. Del Potro je oduzeo Nadalov servis u tri navrata iz 11 pokušaja, dok je svoj početni udarac spašavao svih šest puta!

Winneri s reketa 25-godišnjeg tenisača iz Tandila su frcali sa svih strana, a koliko je dobro igrao govori i podatak da je osvojio 45 posto poena nakon što je Nadal ubacio prvi servis, a ubacivao ga je sa 70-postotnom uspješnošću. Recimo i da je ovom pobjedom Del Potro postao peti igrač koji je osigurao nastup na završnom turniru osmorice najboljih, koji će se idućeg mjeseca odigrati u londonskoj O2 Areni.

Del Potro će u finalu igrati protiv drugog igrača svijeta, Novaka Đokovića, koji je u ranijem meču svladao Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-2, 7-5. Del Potro i Đoković su dosada odigrali 12 mečeva, a trenutni je rezultat 9-3 za srbijanskog tenisača.

Linker
24. rujan 2024 23:34