ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ella Ling/shutterstock Editorial/profimedia
OTVORIO DUŠU

Novak Đoković progovorio o Nadalu i Federeru, pa dao odgovor na pitanje koje je podijelilo čitavi svijet

‘Zaista bih se volio jednog dana s njima okupiti. Toliko smo godina dijelili pozornicu‘
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 10. prosinac 2023. 08:59

Srpski tenisač Novak Đoković za američki CBS dao je veliki intervju u kojem je govorio o karijeri, ali i o privatnome životu.

Najprije se dotaknuo teme rivalstva s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Premda su spomenuta dvojica bili veliki rivali koji su se izmjenjivali na teniskome tronu zajedno s Đokovićem, poznato je da su razvili i prijateljski odnos. S druge strane Đoković je u intervjuu priznao, kada je on u pitanju, to nije bilo slučaj:

„Znam da se nismo baš slagali tijekom karijere van terena. Mi nismo prijatelji jer smo rivali i teško je da budemo bliski kao natjecatelji, da dijelimo i dajemo uvid u svoj život i u svoje osjećaje. To se može upotrijebiti protiv tebe za teniske rekorde i prilikom idućih susreta na terenu“ rekao je srpski tenisač u američkoj emisiji „60 minutes“.

Ipak završio je u prijateljskome tonu: „Zaista bih se volio jednog dana s njima okupiti. Toliko smo godina dijelili pozornicu i mislim da je najveće poštovanje uvijek tu, bar s moje strane, prema njima. Nadam se da ćemo jednog dana, kada se zavjese malo više spuste, moći sjesti i porazgovarati. To bi bilo nevjerojatno.“

U istome intervjuu dotaknuta je i tema cijepljenja kojom je prošlih godina Đoković punio naslovnice i izvan sportskih rubrika. Naime zbog svojeg negativnog stava i protivljenja cijepljenju protiv COVID-a Đoković je propustio dva Grand Slam turnira, Australian i US Open 2022.

Na pitanje je li „antivakser“ Novak je odgovorio: „Ljudi me pokušavaju proglasiti anivakserom. Niti sam anti-vakser niti sam pro-vakser. Ja sam za mogućnost izbora.“

Linker
29. travanj 2024 15:45