JEFF PACHOUD Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA BROJA 1

Novak Đoković sve je iznenadio priznanjem u Tokiju: ‘Plačem puno, samo vi to ne vidite‘

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, otkrio je neke zanimljivosti nakon otvarajućeg meča na OI
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2021. 06:05

Đoković je u 1. kolu olimpijskog turnira pobijedio Bolivijca Huga Delliena sa 6:2, 6:1 za 62 minute igre, a onda je priznao nešto o čemu ne govori često.

Istaknuo je Đoković kako ima dva važna cilja, fokusirati se na svaki pojedinačni meč i zadržati osmijeh na licu usprkos nevjerojatnog pritiska koeg osjeća.

"Ja puno plačem, samo vi to ne vidite", rekao je Đoković koji je u prilici ove godine osvojiti Zlatni Grand Slam, sve Grande Slam turnire i zlatnu olimpijsku medalju.

"Olimpijske igre i predstavljanje svoje države na njima, to uvijek podiže očekivanja i pritisak, kao i emocije. S time se mogu složiti svi sportaši. Jednostavno je to drugačiji tip energije i nije kao da dođete igrati na neki drugi turnir. Uostalo, Olimpijske igre se održavaju svake četvrte godine, dok imamo četiri Grand Slama godišnje i puno turnira. Ako izgubite na olimpijskom turniru osjećate kao da vam se ruši cijeli svijet. Međutim, onda nastavite već sljedećeg dana. To i je sport. Nadam se da ću nastaviti smijati se i kroz tjedan dana", zaključio je Đoković kojem će suparnik u 2. kolu biti Nijemac Jan-Lennard Struff.

Linker
25. travanj 2024 06:42